Brev:
Putning og søvn - 2 år, 3 mdr.
Kære Helen
Tak for en god brevkasse.
Jeg skriver til dig, fordi vi har brug for hjælp til, hvordan vi skal gribe putningen af vores 2 årige datter an (hun er 2 år og 3 måneder). Den er nemlig gået lidt i hårdknude.
Vores datter har aldrig været nem at putte, men det har aldrig været så svært, som det er i øjeblikket. Hun er en glad pige, der stortrives i vuggestuen og derhjemme, udvikler sig normalt og er nysgerrig og glad for nye ting og mennesker.
I lang tid har vi kunnet putte hende i hendes egen seng ved 8-tiden og sidde inde ved hende indtil hun sov. Hvilket typisk ville vare en time. Så ville hun vågne om natten og komme ind til os i dobbeltsengen og sove resten af natten.
Lige inden jul var hun mavesyg og fik i den forbindelse lov til at sove hos os hele natten. Og siden har det været helt umuligt at putte hende i egen seng. Hun bliver meget ked af det, bare vi nærmer os sengen. Og hvis vi har insisteret, nægter hun at lægge sig ned. Hun kæmper og protesterer og er så vedholdende, at det kan tage flere timer.
Det har betydet, at vi har valgt at lægge hende til at sove i vores seng i stedet, for at bære ...
... hende ind i egen seng, når hun var faldet i søvn. Problemet ved det er, at det stadig tager enormt lang tid at putte (typisk 1,5 time) og de seneste dage, er hun vågnet, når vi har båret hende ind i egen seng og været meget ked af det, og har derfor fået lov til at komme ind til os igen. Hun vågner stadig også om natten.
Der er ingen tvivl om, at hun er B-menneske, men selv når vi trækker hendes sengetid til senere end vanligt, tager det lang tid, før hun sover.
Det jeg godt kunne tænke mig dine refleksioner om er:
Hvad der kan ligge bag, at hun har svært ved at falde i søvn: er hun utryg eller bange og hvordan kan vi bedst håndtere det?
Hvordan kan vi fremadrettet skabe en soverutine, der kan hjælpe hende med at falde trygt og roligt i søvn?
Vores aftener ser typisk sådan ud:
Kl. 17:30/18 spiser vi aftensmad. Umiddelbart herefter kommer vores datter i bad, og sidder der et godt stykke tid, da hun er rigtig glad for det. Herefter er der leg/boglæsning mv. indtil ved 8-tiden, hvor en af os går i gang med putteritualet. Her læser vi et par bøger og synger.
Jeg ser frem til at læse dit svar.
De bedste hilsner
Gry
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.