Brev:
Luren i barnevogn
Hej igen.
Prøver lige at stille et spørgsmål mere, fordi jeg tænker, at det måske handler om noget lidt andet end aftenputning.
Vores dejlige datter er begyndt ikke at ville acceptere at sove i barnevognen, når det er mig, der putter. Der er ingen problemer i vuggestuen eller når far lægger hende (lægger hende, siger "sov godt, far kommer igen, du kan bare lægge dig til at sove") -hun sover i løbet af 5 min.
Når jeg lægger hende (samme tid og sted), så begynder hun at sætte sig op, kaste med vanter, putteklud, grine/pjatte, beklage sig lidt og tilsidst græde, hvis ikke jeg kommer igen. Hun beder mig om at gå en tur eller synge en sang (noget jeg har gjort 1-2 gange for flere uger siden)... faktisk frustrerer det mig, og jeg kan indimellem imod min vilje komme til at snerre lidt af hende, når hun ...
... begynder på at sætte sig op.... Jeg prøver at forblive pædagogisk og sige roligt men sikkert "sov godt, mor kommer igen", og så gå i få minutter (afkorter tiden, hvis hun græder, forlænger hvis hun bliver liggende og ikke græder). Sidste gang lykkes det, fordi jeg hentede en ekstra sut og gav hende den først, da hun indvilligede i at lægge sig ned (hvorefter jeg fint kunne gå), og så "distraherede" den hende til at blive liggende længe nok til, st hun kunne falde i søvn.
Hvad handler det om? Og kan jeg gøre noget andet? Lige nu har jeg mest lyst til bare at lade far og vuggestuen klare det, indtil hun har "glemt", at jeg gav efter et par gange... :)
Venlig hilsen mig
PS Jeg glemte at fortælle, at vores pige i går havde lidt feber, i dag ingenting, men hun kan være smittet med skoldkopper for 10 dage siden.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.