Brev:
Svært ved at overgive sig og sover korte lure
Kære Helen.
Har fået anbefalet at prøve og skrive af en veninde som har haft god gavn af din brevkasse. Vi har også ønsket os din bog om søvn i julegave :)
Vi har L på 11 uger som har utrolig svært ved at overgive sig til søvnen hvilket jeg vil komme nærmere ind på.
L får flaske med modermælkserstatning ca.4-5 gange dagligt også ammer jeg hende tidligt om morgenen, grunden til hun ellers får flaske er at hun for ca. 3 uger siden ikke ville tage mit bryst mere, kun tidligt om morgenen og jeg orkede ikke kampen mere.
Vores "rytme" ser således ud : L er klar til at "starte dagen" mellem 7.30-8.15. Hun får her flaske, bliver puslet, leger lidt på legetæppe og pludre med mor eller far.
Kl.ca.9.30 bliver hun halvpyldret og bliver nu puttet i barnevognen på altanen og sover 30-45 min. (Hun er ved denne lur faldet i søvn vha. en smule trillen et par min.) Herefter virker hun lysvågen og får igen flaske, bliver puslet, leger osv igen.
Kl.ca.12: vi går tur og L falder hurtigt i søvn igen, intet kan nærmest vække hende, indtil der igen er gået 30-45 min.her virker hun lysvågen igen. Nu går jeg videre med hende, fordi jeg ved hun ikke er klar til at skulle op igen. Jeg putter gerne en stofble op foran liften så hun ikke får lys ned og vandre videre med hende, gerne gennem en del brosten( så der bliver vugget godt i vognen) og det lykkedes efter ca.15-30 min. og få hende i søvn igen. Herefter triller jeg hjem, bærer hende i liften ud på altanen og hun sover ...
... nu videre indtil Kl.ca.17. Hun får så flaske, leger osv.
Kl.ca.19 bliver hun træt og pylret og får en powernap i hendes naure sway, mens en af os vugger, stopper vi med at vugge vågner hun inden der er gået 20 min og er fortsat sur.
Ca.19.30 vågner hun og får flaske, leger osv.
Ca.21.vi slukker lyset i stuen (her er hendes Nature sway) hun bliver nu puttet med bamse og sut og er nu meget urolig. Min kæreste går i gang med vugning og vi finder som regel hurtigt ud af der også må føntørreapp til før hun kan falde rigtigt til ro. Sådan fortsætter det med føntørrelyd og konstant vug i 1-2,5 time HVER aften. Nu sover hun så helt til ca.Kl. 5.30, bliver her ammet og lagt igen Kl.ca.6.30 (vi bruger ca.15 min.på at gylpe hende af hver gang hun har spist, hun gylper vildt meget) Kl.ca.6.30 bruger jeg kun ca.10 min på at vugge og hun sover indtil 7.30-8.15.
"Denne rytme" har stortset kørt i 3-4 uger, lidt afbrudt nogle enkelte dage formentlig i forbindelse med et tigerspring for nyligt. Her oplevede vi hun var mere urolig over nogle dage og jeg kunne ikke få hende til en længere lur i løbet af dagen.
Vores problem er hendes opvågninger, hvornår begynder hun ikke at vågne mere og hvordan kan vi få hende ud af den Nature sway og sove i en normal seng uden vug i flere timer?
Vi købte nature sway da hun var 4 dage gammel, da vi simpelthen ikke kunne få hende til at sove mere end rent powernaps hele døgnet. Vi havde helt krise inden den.
Med venlig hilsen
Katrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.