Brev:
Træt og pylret
Kære Helen
Du har før hjulpet os godt på vej med vores lille dejlige datter.
Vores datter er nu 14 måneder. Hun kravler, men går ikke endnu.
Hun har altid været et temperementsfuldt barn. Flyverdragt, barnevogn, bleskift, hue eller ej - der har skulle kæmpes. Men vi har altid taget det med et smil - vores datter havde bare en stærk vilje og har været nem på alle andre punkter.
Den sidste måneds tid har hun imidlertid ændret adfærd. Først tænkte jeg, at det var et tigerspring - men kunne nu godt tænke mig at høre dine tanker.
Derhjemme er hun blevet meget mere temperementsfuld. Dagen er en stor rutchebane og der er efterhånden langt mellem smilene. Hun virker irriteret og usikker. Hun vil ikke sidde for sig selv, og min mand og jeg sidder derfor skiftevis og leger med hende - ellers bliver hun helt ulykkelig. Legen er dog det meste af tiden med en "trodsig mine", og hun udfordrer os tydeligt vis.
Det kan godt være lidt hårdt hele tiden at være på og "blive skældt ud". Og derfor lader vi hende nogle gange se teletubies eller bamse & kylling en halv times tid, da det kan få hende helt ned på jorden. Det samme har vi desværre gjort, når hun er vågnet skrigende midt om natten og har grædt i timevis lige meget hvad vi har stillet op. En halv times tv på ...
... ipad'en har kunne få hende til at falde til ro og falde i søvn igen.
Vuggestuen er nok dem, som har udtrykt mest bekymring. De fortæller, at hun konstant virker træt og helst vil sidde mut for sig selv. Der er ingen optakt til leg eller glæde, som hun plejer.
Cirka samtidig med humørsvingningerne fravalgte hun sin natflaske og begyndte for første gang nogensinde at sove rigtigt igennem. Hun sover nu - 5 ud af 7 dage - 11 timer (fra 19.00-06.00) og en lur ca 11.30 i vuggestuen på ca 3 timer.
Hun har været en del forkølet, har lidt udslæt rundt om munden og på kinder (små røde prikker) og har haft meget våd, ikke-fast afføring i snart 4-6 uger.
Når det er sagt - så ER der smil. Og en gang imellem bliver hun igen sit gamle jeg.
Jeg har bestilt tid hos lægen, som starter med en urinprøve. Men du plejer også altid at have nogle gode råd med på vejen - evt noget lægen skal være opmærksom på?
Desuden vil jeg gerne høre dine tanker om tv-vanerne? Jeg er inderst inde SÅ meget imod det - men med en ny bebs på vej (jeg er i 6. måned) og et fuldtidsjob, har jeg ofte givet op og valgt den "nemme" løsning. Skaber vi mon fundamentet for en dårlig vane - bør vi afskaffe det igen?
Sikke en masse tanker - håber de giver mening alligevel.
Kærlig hilsen
Annette
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet