Annonce

Annonce

Svar: Stadig brug for mælk sen aften


29. november 2016

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære mor

Tak for dit brev :)

Som udgangspunkt bør der bruges modermælkserstatning i en flaske og ikke letmælk eller andet. Når barnet ikke længere behøver modermælkserstatning, behøver det ikke længere flaske, og kan i stedet drikke af en kop - og mælk, vand osv. kan fint serveres af en kop.

Det vil være rigtig godt, at du stopper med flasken nu, og som jeg læser dit brev, så får din datter kun en flaske omkring midnat. Hun falder altså i søvn uden flaske om aftenen og får heller ikke flaske i løbet af dagen - og det er rigtig godt. Det er en enkelt flaske, som I nu skal væk fra :)

Jeg vil foreslå dig, at du tilbyder hende en godnatgrød, som en fast del af putteritualet og gerne sammen med en kop letmælk (lun eller kold). Så hun fyldes lidt ekstra op til natten og stadig får lidt mælk, og du sikrer dig, at hun ikke går sulten eller tørstig i seng. Du skal naturligvis også sikre dig, at hun får væske nok hele dagen igennem, så hun ikke har et reelt behov for at søge ekstra væske sen aften :)

Og så vil jeg anbefale dig, at du trapper ud af mængden af mælk i flasken. Hun skal ikke tilbydes vand i stedet, hun skal lære at hun ikke behøver drikke så meget mælk sen aften og det skal hun lære gradvist. ...


Annonce

... Det betyder, at hvis hun lige nu tilbydes 200 ml, så trapper du ned til 180 ml, så 160 ml, 140, 120, 100 ml. Så hun på den måde vænnes til, at hun ikke behøver søge så store mængder mælk på det tidspunkt.

Samtidig vil det være rigtig godt, hvis du kan begynde at putte hende med en putteklud, bamse, slaskedukke eller lignende, så hun forbinder dette med at skulle sove. Og så hun har denne substitut der følger hende hele dagen, både når hun sover til middag, når hun kører i bil, når hun er ked af det, er træt, er hjemme eller i vuggestue osv. Og så den naturligt også er der sen aften, så i takt med at flasken trappes ud, så har hun stadig sin putteklud/bamse at putte sig med. Det hele er altså trygt og deljigt, som det plejer at være, eneste forskel er at flasken stille og roligt fjernes.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


En overgang kan hun måske have behov for lidt vand af en kop sen aften, hvor du lige hjælper hende med at komme op at sidde, få et par slurke vand og derefter sove videre. Men det skal helst være sådan, at hun ikke behøver få noget at drikke sen aften eller i løbet af natten, men kan indtage sit behov hele dagen igennem, og før hun puttes:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for en super god side, med masser af gode og virkeligt kompetente svar, som jeg har brugt flittigt

Josefines mor


Annonce