Brev:
Arme og ben spræller konstant - Fustreret mor!
Hej Helen
Jeg har en søn på 3½ måned med ualmindelig meget krudt i kroppen om natten. Arme og ben pisker derud af, og det ødelægger både min og hans søvn.
For 6 uger siden begyndte vi at svøbe ham i et bomuldstæppe 80x80, det virkede super godt de første 14 dage. Han faldt dejlig til ro, og vågnede kun om natten 1-2 for at spise. Han spiser kun hos mig. Men den lille fyr er utrolig stærk, og lige gyldig hvor stramt han var svøbt, så kunne han bryde ud, og lå så atter og fægtede med armene. Jeg prøvede så at købe et andet svøb fra ergobaby med velco. Det virkede egentlig også ret godt, men han kan stadig få moslet de små kære arme op.
Min frustration går ud på at jeg simpelhen ikke kan forstå hvorfor han skal fægte sådan om aftenen når han skal i seng, når det ikke er noget ...
... problem når han sover sine lure i sin barnevogn. I barnevognen har han en sleepbag, hvor han ikke er svøbt. Dvs her kan han hvis han vil, ligge og sprælle på livet løs. Men det gør han ikke. Armene har han oppe ved hovedet, og kan da godt komme til at pærer sutten ud engang imellem. Han kan snildt sove 3-4 i barnevognen uden problem. Men i sit svøb om natten ligger han og mosler rundt med ben, og man kan mærke at han små fingre ligger og bevæger sig i svøbet.
Det skal lige siges at han sover i en vugge endnu, og da kan SleepBag'en ikke være i. Har forsøgt. Har også prøvet at ligge ham i tremmesengen i sleepbag, men har ikke magtet endnu at tage kampen op med de fægtende arme hvis han ikke skal svøbes.
Hvad skal/kan jeg gøre? Stoppe denne heftige aktivitet nogenside hos ham? :D
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.