Svar: Søvncyklus for baby på 5 mdr.
Hej med dig
Tak for dit fine spørgsmål :)
De fleste børn sover i 5 måneders alderen ca 15 timer i døgnet. Søvnen vil ofte være fordelt på 3 lure - to lidt længere lure og så en powernap sidst på dagen. Mange børn vil i denne alder også være igang med lidt skemad og tilbydes skemad to gange dagligt, og ofte vil det fungere rigtig godt med en rytme, hvor barnet får lidt skemad til frokost og mælk før middagsluren og det samme om aftenen - grøntsagsmos til aftensmad og mælk før putning til natten.
En dagsplan eller en søvncyklus for et barn på 5 måneder kan se således ud:
Tidlig morgen 05/06: Flaske og sover lidt videre
Formiddag 9-9.30: Flaske og puttes til formiddagslur, sover måske 1.5 time
Frokost 11.30-12: Grød, gerne lidt frugtmos som topping, vand af kop.
Flaske og puttes til middagslur ca kl 13-13.30. Sover her måske 2 timer. Nogle børn bytter også rundt på formiddagslur og middagslur, så de sover en længere formiddagslur og en kortere middagslur, andre sover to lige lange lure - det er helt fint.
Eftermiddag 16-17: Flaske
Og sover dagens 3. lur som ofte er den korteste ...
... lur. Den varer måske 30-60 minutter.
Aften 18.30: Grøntsagsmos, vand af kop.
Flaske og puttes til natten ca. 19.30-20
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Sen aften 23-24: Flaske, det der også kaldes et drømmemåltid og begynder måske at kunne sove uden mælk midt nat. Børn der får flaske kan nogle gange sove igennem lidt før børn der får bryst.. Nogle børn trives også med at tage deres længste søvnstræk først på aftenen/natten, så de får f.eks. flaske kl 20, sover til kl 01/02, hvor de får en ny flaske og sover så til næste morgen tidlig, hvor de får flaske igen..
Så rytmen / barnets søvncyklus er meget som i 3-4 måneders alderen, med de tre lure dagligt og de ca. 15 timers søvn i døgnet. Ofte vil barnet i 5 måneders alderen dog sove lidt kortere lure og dermed en lidt kortere dagssøvn og vil i stedet begynde at sove lidt længere om natten - og dermed også gå lidt tidligere i seng sammenlignet med børn i 3-4 måneders alderen...
Håber du kan bruge dette videre :) Som du kan se, så passer den rytme, som du tidligere har beskrevet at din datter har, rigtig fint i forhold til hendes alder :)
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.
Hilsen mor til pige på 3 måneder