Brev:
Skabe god søvnrytme
Hej Helen
Vi har tidligere søgt råd til sig angående Hectors sovevaner, og baseret på dit svar valgte vi at lade ham blive i soveværelset for nu. Egentlig havde vi talt om, at han måske skulle rykkes igen her i efterårsferien, men efter en omgang med høj feber, hans første feberkramper, efterfølgende stort behov for nærhed og så falsk menigitis alarm, endte det med, at han blev i sin mors favn, når han skal falde i søvn og derefter sover i sin egen seng ved siden af os.
Alt det her sygdom og ferie har dog ødelagt søvnrytmen, og vi er udfordret. Vi ved simpelthen ikke, hvordan vi bedst griber det an at få den tilbage.
Han har sovet efter behov - i tiden efter feberkramperne rigtig meget - og det gør, at vi nu har en dreng, der sover fra kl. 19:30 til 8:30. Det passer dårligt med vores arbejde, og i næste weekend skal uret stilles tilbage. Sikke noget.
Vi prøver at trække tiden, så han sover kl. 20, for så bliver det til kl. 19, når vi får vintertid, men han er svær at holde vågen, og vi synes det er rigtig synd, når nu han er så tydelig i sit behov over for os.
Har du nogle anbefalinger til at trække tiden om aftenen, og hvordan man blidest vækker om morgenen?
Morgenvækning har indtil nu været blid nusning og rolig snak til han vågner, men den slags kan tage laaaaaang tid.
Han er begyndt at vågne om natten og vil op. Han får lov at ...
... komme op i sengen, men det passer ikke den lille herre, som mener, at vi skal lege. I nat tog det os næsten to timer med vred gråd at få ham til at sove videre. Vi kunne godt bruge lidt råd. Gør vi det rigtigt? Hvad kan man gøre for at hjælpe ham videre?
Hans fysioterapeut (tildelt fordi han er motorisk bagud pga. hofteskred og operation) er meget imponeret over, at han udvikler sig så godt både motorisk og sprogligt på samme, og jeg tænker, at det er dette og den manglende soverytme, der giver den natlige uro. Vi overvejer at gøre hans putte og vækning fast, så det er samme tidspunkt og ikke som nu, hvor vi putter, når han viser, han er træt. Hvad synes du er bedst?
Vores putteritual består af børste tænder, skifte og nattøj på, godnat historie, putte hos mor med først lille snak om dagens oplevelser og dernæst 2-3 sange, og så putter vi til han falder i søvn. Det går altid stærkt, når mor putter, og lidt længere når far putter. Far må godt putte, hvis mor holder sig væk. Er der noget her, vi bør lave om? Nogle gange kommer han i bad efter aftensmaden, men det er ikke en del af vores faste ritual.
Generelt synes jeg han sover godt, skal det lige siges. Men vi vil gerne kunne støtte ham så godt som muligt og give nærhed, når det er nødvendigt og være bestemte, når det kæves.
Vi glæder os til at høre dine råd.
Med venlig hilsen
Hectors mor og far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.