Svar: Grød eller grøntsagsmos til frokost?
Hej med dig
Tak for dit brev og korte spørgsmål :)
Når din dreng bliver 6 måneder, så vil det ofte være passende at introducere en morgengrød, så han får grød, når han står op. Om aftenen vil det være smart og praktisk at tage udgangspunkt i familiemaden, så han her får grøntsager, kød og fisk - med udgangspunkt i den mad, som I andre spiser. Og det betyder, at du til frokost kan variere mellem grød og grøntsagsmos.
Jeg anbefaler nogle gange, at du f.eks. skifter mellem øllebrød og grøntsagsmos til frokost. Øllebrøden er med til at vænne din dreng til rugbrødsmagen, og når han tilbydes grøntsagsmos, så kan han tilbydes ristede rugbrødsbjælker ved siden af. I Danmark sætter vi jo stor pris på, at vores børn spiser rugbrød, og derfor er det ...
... naturligt, at begynde at introducere dette så småt i 6 måneders alderen :) Så kender han smagen og er forhåbentlig lidt mere parat til rugbrødshapserne omkring 8 måneders alderen.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Samtidig er det også sådan, at når han bliver 7 måneder, så vil det ofte være passende med 4 skemåltider dagligt - og tommelfingerreglen er, at børn højt bør tilbydes 2 grødmåltider dagligt. Det betyder, at du i 7 måneders alderen med fordel kan give grød om morgenen og om eftermiddagen og give grøntsagsmos med kød og fisk til frokost og til aften :) Frugt og bær tilbydes som mellemmåltider. På den måde får han variation, og hans ernæringsbehov bliver rigtig fint dækket ind over hele dagen :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke - og fortsat god appetit!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.