Svar: Grød af mel eller flager? Mos og mængder?
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det lyder som om, at det går rigtig fint med både grød og mos, og du må gerne begynde at variere lidt mellem grød af mel og grød af flager. Du kan med fordel stadig bibeholde nogle af de grødtyper, som han er vant til at få og så variere med nogle nye typer fra dag til dag. Du kan også blande de forskellige grødtyper sammen, så han ikke får helt ny smag og konsistens eller hvis du f.eks. har lavet boghvedegrød af boghvedemel, så kan du nu prøve at lave boghvedegrød af flager - så er smagen kendt, men konsistensen en anden.
Du må gerne øge hans indtag, så han spiser ¾-1 dl. grød eller mos af gangen, hvis du fornemmer, at han fint kan indtage dette uden problemer - men naturligvis holde øje med, at det ikke nedsætter hans indtag af mælk for meget :)
Du må også meget gerne begynde at tilsætte frugtmos og bærmos som topping. En grød smager meget forskelligt og ser meget forskellig ud alt efter om det er pæremos, sveskemos eller jordbærmos du bruger som topping, og det kan også være ...
... en fin måde at variere skemaden på :) Du kan købe frugtmos og bærmos færdig, du kan også vælge at lave det selv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når han kan spise 1 dl. grød eller mos af gangen, når maven fungerer godt og du synes det kører som det skal, så kan du begynde at øge ham til 3 måltider. Det kan være bedre at give ham 1 dl 3 gange dagligt end 1.5 dl 2 gange dagligt, netop for stadig at give plads til mælken og også give mulighed for større variation mellem grødtyper og grøntsagsmos. Der er dog også stor forskel på børns appetit, så nogle børn spiser ikke portioner, der er større end ¾ -1 dl. af gangen, hvor andre kan spise 1.5-2 dl uden problemer og stadig indtage deres mælkebehov. Derfor skal du ikke kun se på mængden, men også på, hvad han virker til at have behov for, og hvordan han virker til at trives bedst :) Ofte vil det dog passe rigtig fint, at du øger hans indtag lidt nu og så starter med det 3. måltid i 6 måneders alderen, hvor han så kan introduceres for en morgengrød.
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.