Svar: Start på grød - pause eller?
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Jeg synes, at du skal holde pause med skemaden. Jeres datter er stadig ikke ret gammel, og hun siger fint fra. Det er vigtigt at anerkende dette. Prøv med en pause i 1-2 uger, læg mærke til hendes signaler og prøv så at give lidt smagsprøver på en ske igen.
I den mellemliggende periode, må du dog gerne prøve at give hende f.eks. lidt agurk, som du kan holde ved hendes mund og lade hende slikke på. Så hun på den måde stadig får lidt fornemmelse for at have noget ved munden, der smager anderledes end mælk. I takt med at hun bliver ældre, vil hun naturligt også kunne smage på lidt frugt og lignende, ligesom hun bliver i stand til selv at holde mad i hånden og føre det til ...
... munden. Så længe hun ikke kan det, så tager du det stille og roligt, men når hun begynder at vise tegn på, at hun gerne vil sutte og smage på noget, så skal du endelig udnytte det :)
Jo tidligere man starter på skemad, jo længere vil overgangsperioden være. Jo senere man starter, altså jo tættere på de 6 måneder man introducerer skemaden, jo hurtigere vil man ofte kunne gå frem. Det er helt okay og helt naturligt, hvis din datter ikke virker helt parat endnu - hun har masser af tid at lære det på, og det er, som du også selv fornemmer, vigtigt ikke at presse hende, hvis hun ikke er parat :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge dette lidt videre og at det også giver lidt ro med på vejen :)
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.