Brev:
Søvn og putning uden sut
Hej Helen ( igen igen)
Jeg sætter kæmpe pris på at kunne skrive til dig, da jeg i min dagligdag oplever at det er sværere og sværere at få guidance af min egen sundhedsplejerske - så tak!
Jeg har lidt forskelligt på hjerte men dette handler om søvn og putning.
Min dreng er 5 måneder. Han tager ikke sut.
Putteritual:
1. Jeg er stadig på barsel og i løbet af dagen putter jeg ham ved at sætte mig i soveværelset og amme, samtidig med jeg nynner lidt og vugger lidt. Jeg putter ham når han er lige ved at falde hen i hans seng og det har jeg oftest held med. Der er situationer hvor han, efter han er lagt, stadig søger bryst, så jeg må tage ham op, amme igen og så putte ham.
Har du nogle gode råd til hvad jeg kan gøre for at han ikke skal op igen da han ikke vil tage sut? Tror du at det er fordi han ikke er mæt nok?
Det andet spørgsmål omkring putteritual er siden han er kommet til verdenen har jeg puttet ham med amning. Det vil sige at det pt. kun er mig der der putter ham også om aftenen. Vi har et aftenritual, som står på at vi spiser ...
... aftensmad sammen, så ligger han nøgen på sit aktivitetstæppe hvor enten jeg eller far hygger med. Herefter står far for baderitualet. Hvis han stadig er frisk, så ser vi lidt "Traktor Tom" med ham, en tegnefilm han slapper af med og synes er sjov ( 10-20 min) og så går jeg ind og ammer, sætter beroligende musik på og putter ham som ellers i løbet af dagen.
Hvordan kan far komme ind i putningen? Jeg er lidt nervøs for hvordan putningen skal foregå når amningen stopper? (Ammer stadigvæk, og tænker at gøre det min. 3 mdr endnu)
Er det korrekt at omkring en 8 mdr alderen burde amningen om natten være stoppet?
Hans søvnmønster:
Idag er hans mønster således:
Sover mellem 18 og 19 til 06-0630 med amning hver 3 time frem til kl. 3. Herefter er det amning pr. time indtil vi vågner.
Så sover han første lur mellem 8-9
Herefter sover han mellem 12-13
Og sidste lur inden aften er mellem 1530-17
De har en varighed på 30-45 min.
Mit spørgsmål er:
Er det normalt at sove kl 18?
Han sover bedst ved at ligge på siden, er det ok?
Med venlig hilsen
Mie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre