Brev:
Søvn - 8 ½ måned
Kære Helen,
Tak for dine råd og overvejelser omkring vores datters (8½ mdr) søvnmønster. Vi valgte at lade far tage over i tre dage, hvor han puttede og trøstede hele natten. Det gik over al forventning og betød, at hun nu kunne sove tre-fire timer uden at vågne i stedet for at vågne hver time, så det er rigtigt dejligt. I en lille måneds tid skiftedes vi derfor til at putte hende.
Der er nu sket det, at det i øjeblikket kun er mig der kan putte. Når far skal putte bliver hun helt ulykkelig og kan skrige en halv time. Derfor har vi besluttet at det er mig der putter i øjeblikket, da vi tænker det går over igen? Vi har indført et meget fast putteritual, der starter med at jeg ammer i stuen, herefter får hun bad af far og får nattøj på. Der bliver sunget godnat sang i favn, inde på værelset. Hun får en lille flaske, hvorefter der bliver tændt for lidt godnatmusik mens hun puttes i sengen, hvor hun vugges lidt (har BRIO bedrockers på sengen) og falder i søvn i løbet af ti minutter. Putningen foregår generelt uden gråd, hun kan dog komme med lidt brokkelyde, mens hun drejer hovedet og krop fra side til side, mens hun prøver at falde til ro. Men det tager som sagt kun 10 min. Så det tænker vi er fint. Hun sover mellem halv otte og otte. Hun er begyndt at kunne undvære det tredje lur og vi går derfor i gang med putte ritualet mellem 19.15-19.30 afhængig af hvor træt hun er.
I starten sov hun fra 8 til 4 uden at have brug for os. Jeg var dog inde og give hende en flaske i søvne ...
... kl.24. Ofte kunne jeg høre hun vågnede og moslede rundt kl.3, men faldt selv i søvn igen, vågnede så ofte igen kl.4 og havde brug for hjælp til at komme videre i søvnen. Så vågnede hun igen kl.6, hvor hun blev ammet og så til 7.30. Desværre vågner hun nu lidt oftere. Natten forløber oftest således:
19.30-20: sover
22.00/22.30: vågner op og klynker, trøstes med beroligende ord, evt. en hånd på maven og vugges og sover videre.
23.30/24.00: tages op i søvne og gives en flaske på 180 ml. ammes derefter til hun slipper selv, ligges tilbage og sover videre.
02/03: vågner og klynker, vugges i søvn
04: vågner klynker, vugges i søvn
05/06: vågner og ammes
7/7.30 vågner og pludrer og står op.
Hun græder aldrig så meget at hun tages op af sengen, når hun vågner om natten. Ofte oplever vi, at hun bliver mere ked af det, når vi kommer ind til hende, hun falder dog oftest hurtigt til ro igen, men kan også være nætter hvor det tager 20 minutter at få hende til at sove, da hun mosler rundt og triller om på maven og bare er frustreret.
Vores spørgsmål er, om vi kan gøre noget for at hun sover lidt længere stræk og ikke skal hjælpes til at sove videre hver gang. Jeg er lidt bange for, at hun er blevet afhængig af vores vuggen, men det var det vi var nødt til at ty til, de far skulle overtage, og lære hende at sove uden de mange amninger hele natten. Er næste skridt, at hun skal lære at falde i søvn uden at blive vugget, og er der en måde hvorpå man gør det bedst?
Mange hilsner fra os
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.