Brev:
Hyppigere amning og dårligere søvn
Hej Helen,
I lang tid vågnede vores datter ca. to gange om natten for at spise. De sidste tre uger er hun begyndt at vågne langt oftere - typisk spiser hun 4 gange og derudover vågner hun ca. 2 gange. Jeg er heldig, da hun spiser på 5 min, og jeg med det samme kan lægge hende over i hendes seng igen, MEN føler jeg konstant bliver vækket, så føler mig ret træt. Hun er pt i tigerspring og har været det i ca. 2 uger - kan det mon påvirke det? Hvis der er gået over to timer, når hun vågner om natten, så giver jeg hende mad - bør jeg gøre det anderledes? Hun sover typisk ca. 20:30-06:30.
I en måned har jeg hver formiddag ved første lur kunne lægge hende til at sove i vores seng i hendes Babynest. Hun har sovet mellem 30 min - 4,5 time. Nogle dage har hun helt klart været lettere til at få til at sove, hvor der andre dage har været vildt meget brok inden, hun overgav sig. De sidste par dage har jeg opgivet - hun bliver vildt hidsig, så snart jeg lægger hende der. Jeg tror i hvert fald, at det er det der sker. Hun bliver ...
... rød i hovedet og stiv i helt kroppen igen og igen og græder højlydt - altså ikke bare almindelig overgivelsesbrok.
Når vi tager hende op, stopper hun. I går opgav min kæreste efter 2 forsøg og trillede så med barnevogn, og i dag lagde jeg hende i stedet i slyngevuggen. Jeg har også flere gange måtte tage hende op af barnevognen den sidste uges tid, da hun er blevet utrøstelig - det har været sidst på dagen. Kan hendes vilde modstand mod søvn være tigerspringet eller er det en ny lille pige, vi har, som bare ikke vil sove? Om aftenen kan vi heldigvis stadig lægge hende og synge en sang og gå, og så sover hun efter lidt tid.
Er det dumt, at vi tager hende op fra babynesten, når vi først har lagt hende der? Hvad kan jeg gøre for at hjælpe hende med at sove der, når hun bliver så tosset? Igen, det er os, der antager, hun bliver tosset, da hun vel ikke har ondt for så går det vel ikke over ved at blive taget op? Hun ligger mange andre steder uden at være utilpas.
Håber, du har nydt weekenden.
Venlig hilsen
Sine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.