Brev:
Hyppigere amning og dårligere søvn
Hej Helen,
I lang tid vågnede vores datter ca. to gange om natten for at spise. De sidste tre uger er hun begyndt at vågne langt oftere - typisk spiser hun 4 gange og derudover vågner hun ca. 2 gange. Jeg er heldig, da hun spiser på 5 min, og jeg med det samme kan lægge hende over i hendes seng igen, MEN føler jeg konstant bliver vækket, så føler mig ret træt. Hun er pt i tigerspring og har været det i ca. 2 uger - kan det mon påvirke det? Hvis der er gået over to timer, når hun vågner om natten, så giver jeg hende mad - bør jeg gøre det anderledes? Hun sover typisk ca. 20:30-06:30.
I en måned har jeg hver formiddag ved første lur kunne lægge hende til at sove i vores seng i hendes Babynest. Hun har sovet mellem 30 min - 4,5 time. Nogle dage har hun helt klart været lettere til at få til at sove, hvor der andre dage har været vildt meget brok inden, hun overgav sig. De sidste par dage har jeg opgivet - hun bliver vildt hidsig, så snart jeg lægger hende der. Jeg tror i hvert fald, at det er det der sker. Hun bliver ...
... rød i hovedet og stiv i helt kroppen igen og igen og græder højlydt - altså ikke bare almindelig overgivelsesbrok.
Når vi tager hende op, stopper hun. I går opgav min kæreste efter 2 forsøg og trillede så med barnevogn, og i dag lagde jeg hende i stedet i slyngevuggen. Jeg har også flere gange måtte tage hende op af barnevognen den sidste uges tid, da hun er blevet utrøstelig - det har været sidst på dagen. Kan hendes vilde modstand mod søvn være tigerspringet eller er det en ny lille pige, vi har, som bare ikke vil sove? Om aftenen kan vi heldigvis stadig lægge hende og synge en sang og gå, og så sover hun efter lidt tid.
Er det dumt, at vi tager hende op fra babynesten, når vi først har lagt hende der? Hvad kan jeg gøre for at hjælpe hende med at sove der, når hun bliver så tosset? Igen, det er os, der antager, hun bliver tosset, da hun vel ikke har ondt for så går det vel ikke over ved at blive taget op? Hun ligger mange andre steder uden at være utilpas.
Håber, du har nydt weekenden.
Venlig hilsen
Sine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.