Brev:
Min søn bider og slår
Kære Helen
Min mand og jeg har brug for lidt gode råd og sparring i forhold til vires søn, som snart er 16 måneder.
Han er en utrolig glad og aktiv dreng. Han går i vuggestue og det er vores første barn.
Igennem en periode har vi oplevet, at han har kunne finde på at bide os. Oftes er det mig(mor) som det er gået ud over. han kan finde på det i forskellige situationer f.eks ved afhentning i vuggestue, hvor jeg har sagt Hej til ham, taget ham op og givet ham opmærksom og så kan pædagogen have en besked til mig, men han sidder på min arm, og så oplever jeg et bid.
En anden situation kan være i dag, hvor vi var i svømmehallen, Vi leger rundt og han griner og har det sjovt og pludselig får jeg et haps i skulderene igen. Vi har altid været meget fysiske mht leg- forstået på den måde, at vi elsker at tumle med ham, kilde og kysse. Han elsker det. Nogle gange åbner han munden og løber over mod mig- oftes får jeg et kys andre gange kikser det lige og det ender ud i et bid.
Spørgsmålet er så hvordan vi skal reagere over for ham. Jeg har prøvet flere forskelige måder, men ofte begynder han bare at grine og kan finde på at bide igen. Han græder aldrig. Somom han ikke forstår alvoren. Jeg har virkelig prøvet at være tydelig overfor ham, men det siver ikke ind.
Derudover fortæller de i vuggestue, at han også ...
... "slår". Det er i situationer, hvor han igen er glad- aldrig når han er sur eller ked af det, eller vil have legetøj. Et eksempel fra sidste uge. Børnene skal på tur i deres lille vogn og min søn sidder i vognen sammen med 3 andre børn og begynder at vinke til en anden dreng- han vinker hurtigere og hurtigere og ender med at slå ham i hovedet. det er faktisk Somom han bliver overivrig og ikke kan styre sig.. Pædagogerne siger han han er så interesseret i de andre børn, at han næsten kan spise dem. Tit starter det ud stille og roligt og så ender han med at blive voldsommere. What to do her? De siger til os, at han er en meget meget glad dreng- han er så glad for vuggestuen og har været det hele tiden.
Håber du kan hjælpe med et bud på, hvorfor han reagere som han gør, er der noget som vi skal hære anderledes som forældre. Jeg kan mærke, at det gør mig ked af det, fordi de nævner det faktisk hver dag, når jeg henter ham i vuggestuen. Jeg talte lidt mere med hans primærpædagog om hvordan vi skulle håndtere det, hvor hun rådede os til, at vinke til ham og sig Hej- for ligesom at aflede ham og giver ham en reaktion samtidig sagde hun også, at mange børn slår hinanden og de skal lære at være sammen med hinanden. Det går mig bare på og jeg vil gerne skubbe ham i den rigtige retning fra starten.
Kærlig hilsen
Mor til E
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
Viden om børn:
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med fyldig hårpragt, mens andre kun har små dun. Håret tykkelse, længde og farve kan variere.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver siddende. De fleste børn mister en stor del af deres hår, når de er 3-4 måneder gamle. Det sker både, fordi de ligger meget ned, og fordi det hår, der blev dannet i fosterstadiet, ofte falder af på én gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.