Brev:
Udvikling :)
Hej Helen,
Tak for mange gode svar. Jeg har igen et par spørgsmål – det hjælper mig altid vældigt meget at læse dine svar
Om tre uge, hvor min søn er omkring 7 en halv måned gammel skal jeg til Bornholm med mit arbejde, det er tre overnatninger. Jeg tager således afsted fredag hvor jeg er sammen med min søn et par timer inden og er så afsted resten af fredagen, lørdag, søndag, mandag og kommer hjem tirsdag hvor jeg kan nå mange timer sammen med ham.
Jeg er startet på job da min søn var 5 måneder, da min kæreste og jeg har valgt at dele barselsperioden, og jeg er stoppet med at amme for 14 dage siden. Så min søn er vant til at jeg er væk, og vant til at være sammen med min kæreste en stor del af tiden. Derudover arbejder jeg 12 timers vagter og jeg pendler, så jeg er væk hver 3. uge fredag, lørdag og søndag 14 timer tre dage i træk (så har jeg meget frihed i den anden ende ). Det går rigtig fint – min søn stortrives Den weekend hvor jeg er afsted på tur er den weekend hvor jeg normalt arbejder, så der ville jeg alligevel være meget væk. MEN; jeg sidder alligevel med lidt ondt i maven og tænker: Tager han ’skade’ af at jeg er så længe væk? Og vil han glemme mig?
Og sådan nogle ting jeg godt kan se virker lidt dumt når jeg ser det på skrift. Men det tænker jeg altså. Jeg ved godt, at det er for min egen skyld og ikke hans, at jeg tager væk, men er det noget du vil direkte fraråde i hans alder? Planen er selvfølgelig, at han skal være sammen med sin far, som han er vant til.
Og generelt; Kan et barn på de her 7-8 måneder overnatte hos bedsteforældre, som han kender rigtig godt, og ofte passes kortvarigt af uden problemer, en enkelt nat fx i forbindelse med bryllup eller lignende eller hvad anbefaler du?
Jeg har lidt tanker omkring kost. Min søn Hugo spiser nu cirka 6 gange i døgnet. Vi prøver at give ham grød 3 gange i døgnet – nogle gange vil han slet ikke have det. Mælk til hvert måltid – og 3-4 måltider kun med mælk. Sidste gang skrev du til mig, at vi skulle starte med rugbrød og agurk (skal der være skræl på?) Men jeg TØR ikke. Jeg er så bange for, at han skal blive kvalt i et stykke agurk eller i et stykke rugbrød, hvis han bare sidder og gnaver af det og får bidt en ...
... stor luns af? Han har to store tænder i overmunden og to store i undermunden Og hvad må han ellers få? Jeg synes, at det er SÅ svært at finde rundt i.
I dit seneste svar foreslog du en døgnrytme og der blev jeg i tvivl, om jeg skal tage ham op når han sover for at give ham mad. Han får det sidste mælkemåltid omkring kl 21. Nogle gange hvis jeg alligevel har været vågen omkring kl 24-01 tiden eller kommer sent hjem fra aftenvagt har jeg taget ham op og med stor succes givet ham mælk nærmest i søvne og lagt ham igen for at sove videre. Men hvis jeg selv går i seng kl 22 skal jeg vel ikke sætte et ur for at stå op? Jeg synes, at han har lidt meget behov for at spise om natten igen – mere end i de foregående måneder. Måske 1-2 gange mellem kl 21 og 07. Er det normalt for denne alder? Synes ikke, at jeg kan fylde mere på ham i løbet af døgnet end de 6-7 gange og jeg kan jo ikke tvinge ham til at spise mere grød eller mere mælk end han vil . Og hvad tænker du om vælling?
Vi bruger stadig NAN1 som MME. Er det ikke det bedste? Vi skal ikke overgå til NAN2, vel?
Hugo tager konstant sin dyne over hovedet om natten, hvilket stresser både ham og jeg meget. Hver gang jeg er lige ved at falde i søvn trækker han den op, og så må jeg op og kigge og trække den ned. Og så vågner han lidt. Og trækker den op igen. Så hverken han eller jeg får sovet meget. Det er en form for tryghed for ham kan jeg se. Har også prøvet med bamser, men dem lægger han også henover næse og mund. Nu har jeg så købe nogle klemmer, der sidder fast i dyne og seng netop designet til formålet, så han ikke kan hive dynen op over hovedet. Men så ligger han bare og hiver og hiver, bliver frustreret og er således mere vågen end han plejer, men er dette alligevel ikke den bedste løsning? Måske vænner han sig med tiden til at han ikke kan hive den op?
Hvad SKAL han kunne her når han er 7 måneder gammel? Jeg synes det er svært at læse sig til noget enkelt – og jeg ved godt, at alle børn er forskellige
.
Et kort til sidst : Skal jeg bruge tandpasta, når jeg børster hans tænder og i så fald hvilken?
Undskyld de mange spørgsmål, men jeg er åbenbart i tvivl og mange ting Og tak for gode svar!!!!
Mange kærlige hilsner fra
Malene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Citrusfrugter
Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.
Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.
Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.
Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder