Annonce

Annonce

Brev:

NatFlaske ved 1 år


4. september 2016

Kategori:
Alder:
12 mdr.

NatFlaske ved 1 år

Kære Helen.

Jeg skrev til dig for noget tid siden, da jeg søgte råd til, hvordan vi skulle trappe min et årige søn ud af natamning. Han er nu 1 år og jeg er stoppet med at amme for ca en uge siden, da han har fået flaske med mme ved sengetid, når jeg har været på arbejde og min kæreste har lagt ham i seng - han begyndte selv at afvise brystet og pege på flasken med mme, som jeg supplerede amningen med, da jeg havde på fornemmelsen, at min mælk ikke mættede ham nok. Da jeg ammede, ammede jeg ham kl 20 ved sengetid og supplerede med 100 ml mme, og han fik igen 100-200 mme omkring kl 02.

Nu da han er begyndt at afvise brystet helt, giver vi kun flaske med mme. Men de sidste par aftener/nætter, er han begyndt at drikke ca 250-300 ml mme omkring kl 20 (vi tænkte at han måtte have brug for så meget, siden han suger det i sig og at han så måske ville sove til næste morgen). Men han er begyndt at vågne omkring kl 23 og igen kl 01-02, hvor han skriger og ikke er til at få til ro, med ...


Annonce

... mindre vi giver ham flaske. - han peger meget insisterende på flasken, som vi har haft stående i vores vindueskam ved sengen (han sover i sin egen seng ved siden af vores, og kravler i løbet af natten hen til os). Det er resulteret i, at han de sidste par aftenener og nætter i alt har drukket omkring 500-600 ml mme, hvilket jeg umiddelbart tænker er for meget?

Så mit spørgsmål går på, om flasken kan være blevet en dårlig vane for ham eller om han reelt kan have brug for så meget mælk, enten pga. sult, udviklingsspring eller andet?

Førhen fik han jo kun mælk kl 20 og kl 02, nu får han 3-4 gange, hvis vi giver ham, når han selv efterspørger.

Han spiser godt i løbet af dagen og får også natgrød samt godt med vand. - faktisk har han de sidste par dage dig afvist natgrøden, og jeg tænker, om det kan være fordi, han hellere vil have sin flaske med mælk, som han får, når han skal i seng - kan han være bevidst om det?

Jeg glæder mig til at læse dit svar.

Med venlig hilsen
Simone

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter til børn

Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.

Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce