Annonce

Annonce

Brev:

Takker nej til mad


29. august 2016

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Takker nej til mad

Hej Helen,

Tak for dit seneste svar. Vores datter vågner meget hurtigt, så selv om vi står klar, så er vi endnu ikke lykkes med at få hende videre i søvnen, MEN vil give det nogle flere forsøg:-)

Du skriver, at det kan hjælpe med sut. Vi forsøgte med sut, da hun blev født men uden held. Vi vil dog rigtig gerne have, at hun tager sut, da vi kan have rigtig svært ved at trøste hende i forbindelse med tigerspring, og det derudover kan hjælpe med søvnen. Har du nogle gode råd til hvordan, vi kan få hende til at tage sut? I starten forsøgte vi meget lidt, så alle råd er meget brugbare. Råd til hvordan vi bedst muligt trøster hende med og uden sut er også velkomne. Hendes sidste udviklingsspring slog os ret meget ud, da vi havde SÅ svært ved at trøste hende.

Du skriver også, at det er rigtig god ide at give hende mad, når hun vågner, og så igen når hun skal sove igen (typisk efter en time). Inden for de sidste par uger er hun begyndt at blive irriteret, hvis jeg tilbyder hende mad med så korte intervaller ...


Annonce

... - skal jeg blive ved med at tilbyde hende det til trods for, hun bliver irriteret eller? Kan det være, at det ændrer sig igen, så hun spiser, når hun får tilbudt bryst? (selvfølgelig mindre, hvis hun fik mad for en time siden) Det er rigtig trælst, da jeg netop havde det med, som en del af putteritualet, og det virkede.

Desuden har vi den sidste uge oplevet 2 gange, hvor hun trods sult ikke har ville spise - jeg kan forstå, at hun ammestrejker. Hvordan håndterer vi bedst de situationer? Og hvad kan det skyldes? Der har aldrig været problemer med amning, men nu kan jeg blive helt nervøs, når jeg skal give hende mad. Begge gange er det sket, når hun er vågner ikke udhvilet op fra en 30 min lur midt på aftenen, og jeg har tilbudt hende mad, da der er gået mere end 2 timer siden sidste måltid. Og lige en sidste ting - bør jeg vente med at gå al ind på suttetræning indtil, der har været en længere periode uden ammestrejke?

Det var mange ting - jeg håber, at du kan finde rundt i det hele.

Mange hilsner
Sine

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce