Brev:
Stop af natamning - 11 mdr.
Kære Helen.
Du har tidligere rådet mig til at trappe stille og roligt ud af natteamning. Min kæreste og jeg har flere gange haft planlagt, at vi skulle tage nogle dage, hvor jeg sov på sofaen, så han kunne tage over, når vores søn vågner (han sover i sin egen seng i vores soveværelse) for at vænne ham fra at amme om natten. Men hver gang vi har haft tænkt os at gøre det, er vi blevet ramt af sygdom, ellers vores søn har fået tænder, hvilket påvirker ham meget.
For to dage siden blev vores søn passet af min veninde, da vi skulle til fest. Hun gav ham flaske (200ml mme), puttede ham uden problemer og sov i samme rum som ham, mens min kæreste og jeg sov i stuen. Han sov fra kl 20.30-5.30 uden mælk - jeg ammede ham, da han vågnede om morgenen.
Jeg håbede så, at det samme ville gentage natten efter, hvor jeg igen sov i samme rum som ham. Men han blev ammet kl 20, og vågnede og ville ammes igen kl ...
... 22.30,
Kl 02 og kl 5.
Mit spørgsmål går nu på, om jeg bør tage nogle nætter på sofaen for at vænne ham fra det? (Det virker måske som om, han sov bedre, da han ikke kunne lugte min mælk). Men sagen er, at han i dag også starter i dagpleje og jeg er i tvivl, om det er for meget for ham på en gang?
Han bliver 1 år om tre uger, så jeg tænker, at det er for meget, at han bliver ammet tre, nogle gange fire, gange fra aften til morgen.
Han bliver slet ikke ammet om dagen og han spiser rigtig godt. Jeg har i en måned eller mere forsøgt at give ham brystet kort for at lirke det ud af hans mund, så han kun ammer kortvarigt. Det har virket, da han ikke ammer så længe om natten og falder i søvn efterfølgende, men han vågner stadig om natten. Desuden har jeg også snart brug for sammenhængende søvn ;).
Hvad vil du råde mig til?
Tak for en fantastisk brevkasse.
Kærlig hilsen
en fortvivlet mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder