Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med at falde i søvn om aftenen - 2 år, 9 mdr.


8. juli 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Problemer med at falde i søvn om aftenen - 2 år, 9 mdr.

Kære Helen

Vores søn på 2,9 år er begyndt at have store problemer med at falde i søvn om aftenen.

Han har ellers altid været et barn, der var meget nem at putte om aftenen. Vi har siden han var et par måneder gammel haft et putteritual med nattøj, en godnatsang (altid den samme) og så godnat. Da han var helt lille sad vi hos ham til han sov, men der var altid ro, og han faldt hurtigt i søvn. Da han blev lidt større sagde vi godnat og gik ud. Derefter faldt han selv i søvn i sin seng og sov der hele natten.

Senere kom tandbørstning og godnathistorie også på, men han faldt stadig selv i søvn uden problemer og uden at ligge længe.

Han er altid blevet puttet kl. 19.00.

Siden han begyndte i vuggestue, 11 måneder gammel har han sovet 1 middagslur på ca. 3 timer. Da han begyndte at sove indenfor på stuen blev det dog lidt mindre. Når vi er hjemme, sover han altid 3-3 1/2 time.

For 5 måneder siden blev han storebror, hvilket selvfølgelig var en stor ændring, og så fik han kort tid efter en juniorseng.

De sidste par måneder har han så fået meget svært ved at falde i søvn om aftenen.
Han er meget længe om at falde i søvn - ca. 2 timer - og sover derfor meget sent hver aftenen.
I stedet for at lægge sig til at sove, ligger han og snakker, leger, står op og tager legetøj osv. Han bliver ikke vred eller ked af det, men lægger sig bare ikke til at sove.

For nyligt gik det op for mig, at vi langsomt var kommet til at ændre på putteritualet uden at jeg egentlig havde lagt mærke til det. Vi begyndte at læse godnathistorie i sengen i stedet for i sofaen, vi begyndte at synge andre godnatsange - og gerne flere end en. Vi begyndte også at putte ham senere, da han jo ikke kunne falde i søvn.

Vi gik derfor tilbage til den gamle velkendte putning: godnathistorie i stuen, tandbørstning og nattøj, godnatsang i sengen og så godnat.

Vi strammede også op på, at spise kl.17.30 hver dag, og tiden ...


Annonce

... efter aftensmad er altid ens. Når vi har spist, kan han lege lidt mens der gøres et bad klart. Derefter er det i bad efterfulgt af putteritualet. Det passer ofte med, at han ligger i sin seng omkring kl.19.30-19.45. Det havde en rigtig god virkning i 1 uges tid, og derefter gik det tilbage til, at han står op, begynder at lege, kigger ud af vinduet (bag mørklægningsgardinet), kaster sig rundt i sengen, synger, snakker, sparker på væggen, går ind i vores soveværelse og sætter sig med dynen. Dette fortsætter til omkring kl.21.00-21.30 og nogle gange senere. Han vågner omkring kl.5.30-6.00, står op og er frisk et par timer. Herefter begynder han at blive træt, hvilket resulterer i konflikter, kort lunte og meget gråd. Fra omkring kl.10.30-11.00 er han bare flad, og siger til os, at han er træt. Vi putter ham til middagslur kl.12.00, hvor han altid bare lægger sig til at sove med det samme, og sover så 3-3 1/2 time.

Vi har altid fulgt vuggestuens rytme med frokost og middagslur i weekenderne.

Vi har prøvet alt muligt forskelligt uden at noget har hjulpet.
Vi har siddet inde hos ham. Vi har ligget hos ham i sengen. Vi har siddet i værelset ved siden af og vi har prøvet at putte ham senere. Vi snakker dagen igennem med han inde i sengen, for at afhjælpe “tankemylder”.

Idag har han haft sidste dag i vuggestuen. I slutningen af august starter han i udflytterbørnehave.

Jeg er selvfølgelig bekymret for, at han sover så sent og derfor er så træt om formiddagen, når nu han har endnu mere brug for energien og krafterne i den nye børnehave.

Vi har nu 7 ugers ferie sammen alle 4, og vi vil rigtig gerne arbejde med at få skabt en rytme, der fungerer for ham, men hvad skal vi gøre?

Skal han droppe middagsluren? Eller vækkes? Skal han sove tidligere middagslur? Skal vi gøre noget anerledes når han puttes om aftenen?

Vi håber meget, at du kan hjælpe og ser frem til dit svar.

Mange hilsner

A og S

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år

Børnehave og meget bestemt 3-årig

Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år

Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til

Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Sut afvænning

Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce