Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med at falde i søvn om aftenen - 2 år, 9 mdr.


8. juli 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Problemer med at falde i søvn om aftenen - 2 år, 9 mdr.

Kære Helen

Vores søn på 2,9 år er begyndt at have store problemer med at falde i søvn om aftenen.

Han har ellers altid været et barn, der var meget nem at putte om aftenen. Vi har siden han var et par måneder gammel haft et putteritual med nattøj, en godnatsang (altid den samme) og så godnat. Da han var helt lille sad vi hos ham til han sov, men der var altid ro, og han faldt hurtigt i søvn. Da han blev lidt større sagde vi godnat og gik ud. Derefter faldt han selv i søvn i sin seng og sov der hele natten.

Senere kom tandbørstning og godnathistorie også på, men han faldt stadig selv i søvn uden problemer og uden at ligge længe.

Han er altid blevet puttet kl. 19.00.

Siden han begyndte i vuggestue, 11 måneder gammel har han sovet 1 middagslur på ca. 3 timer. Da han begyndte at sove indenfor på stuen blev det dog lidt mindre. Når vi er hjemme, sover han altid 3-3 1/2 time.

For 5 måneder siden blev han storebror, hvilket selvfølgelig var en stor ændring, og så fik han kort tid efter en juniorseng.

De sidste par måneder har han så fået meget svært ved at falde i søvn om aftenen.
Han er meget længe om at falde i søvn - ca. 2 timer - og sover derfor meget sent hver aftenen.
I stedet for at lægge sig til at sove, ligger han og snakker, leger, står op og tager legetøj osv. Han bliver ikke vred eller ked af det, men lægger sig bare ikke til at sove.

For nyligt gik det op for mig, at vi langsomt var kommet til at ændre på putteritualet uden at jeg egentlig havde lagt mærke til det. Vi begyndte at læse godnathistorie i sengen i stedet for i sofaen, vi begyndte at synge andre godnatsange - og gerne flere end en. Vi begyndte også at putte ham senere, da han jo ikke kunne falde i søvn.

Vi gik derfor tilbage til den gamle velkendte putning: godnathistorie i stuen, tandbørstning og nattøj, godnatsang i sengen og så godnat.

Vi strammede også op på, at spise kl.17.30 hver dag, og tiden ...


Annonce

... efter aftensmad er altid ens. Når vi har spist, kan han lege lidt mens der gøres et bad klart. Derefter er det i bad efterfulgt af putteritualet. Det passer ofte med, at han ligger i sin seng omkring kl.19.30-19.45. Det havde en rigtig god virkning i 1 uges tid, og derefter gik det tilbage til, at han står op, begynder at lege, kigger ud af vinduet (bag mørklægningsgardinet), kaster sig rundt i sengen, synger, snakker, sparker på væggen, går ind i vores soveværelse og sætter sig med dynen. Dette fortsætter til omkring kl.21.00-21.30 og nogle gange senere. Han vågner omkring kl.5.30-6.00, står op og er frisk et par timer. Herefter begynder han at blive træt, hvilket resulterer i konflikter, kort lunte og meget gråd. Fra omkring kl.10.30-11.00 er han bare flad, og siger til os, at han er træt. Vi putter ham til middagslur kl.12.00, hvor han altid bare lægger sig til at sove med det samme, og sover så 3-3 1/2 time.

Vi har altid fulgt vuggestuens rytme med frokost og middagslur i weekenderne.

Vi har prøvet alt muligt forskelligt uden at noget har hjulpet.
Vi har siddet inde hos ham. Vi har ligget hos ham i sengen. Vi har siddet i værelset ved siden af og vi har prøvet at putte ham senere. Vi snakker dagen igennem med han inde i sengen, for at afhjælpe “tankemylder”.

Idag har han haft sidste dag i vuggestuen. I slutningen af august starter han i udflytterbørnehave.

Jeg er selvfølgelig bekymret for, at han sover så sent og derfor er så træt om formiddagen, når nu han har endnu mere brug for energien og krafterne i den nye børnehave.

Vi har nu 7 ugers ferie sammen alle 4, og vi vil rigtig gerne arbejde med at få skabt en rytme, der fungerer for ham, men hvad skal vi gøre?

Skal han droppe middagsluren? Eller vækkes? Skal han sove tidligere middagslur? Skal vi gøre noget anerledes når han puttes om aftenen?

Vi håber meget, at du kan hjælpe og ser frem til dit svar.

Mange hilsner

A og S

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Datter vil bæres

Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce