Svar: Ligger sig i kravlestilling om natten
Hej med dig
Det ses ofte at børn i 8-9 mdr´s alderen bliver mere urolige. Både fordi de er ved at udvikle mere selvstændighed, får langt flere input i løbet af en dag, som så skal bearbejdes, men også fordi de motorisk pludselig bliver i stand til at rejse sig eller bevæge sig mere i søvn.
Det at din dreng er begyndt at kravle er en del af han udvikling og netop det at kravle er også en måde at 'bevæge sig væk' fra dig på - altså at øve sig i atkomme væk fra mor skød og turde bevæge sig ud i verden på egen hånd.
Han mestrer det endnu ikke helt, men er rigtig godt igang og det giver i sig selv mange frustrationer for ham, at han ikke får sig bevæget lige derhen, hvor han gerne vil. Enten ryger han på maven igen, eller også går det baglæns.
Han bruger altså rigtig meget energi i løbet af dagen på at udvikle sig både motorisk og mentalt. Om natten skal han bearbejde ...
... dagens oplevelser i drømme og derfor sover han lige nu så uroligt.
Det er min oplevelse at børn får det sådan i perioder, så kan der være ro på en tid og så dukker der noget op igen. Jeg synes f.eks. ofte at børn er urolige om natten ved 8-9 mdr´s alderen, omkring 1 års alderen og igen ved 1½ års alderen, hvilket sandsynligvis også vil fremgå af brevkassen her.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det bedste du kan gøre, når han ligger og roder rundt, og stiller sig op i kravlestilling, er at hjælpe ham ned at ligge igen. Du behøver ikke tale så meget til ham og det er rigtig fint ikke at amme, men bare det at du hjælper ham til at ligge i en mer behagelig stilling og putter ham igen, vil være en god idé.
Med tiden vil han lære selv at kunne flytte sig rundt om natten og lægge sig ned igen, men lige nu skal han have hjælp til det. Og ellers vil tiden arbejde for jer:o)
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!