Brev:
Amning og flaskegivning - 4 mdr.
Hej Helen,
Vores søn er blevet 4½ måned gammel. Jeg skal starte på arbejde om 10 dage og min kæreste skal derefter på barsel. Vi har valgt at dele den.
Jeg er ved at blive lidt urolig over hvordan vi skal gøre med amning, modermælkserstatning og grød når jeg skal starte. Jeg ammer ham stadig fuldt ud. Vi er opstartet på at give ham grød. Dette har vi gjort igennem 1 uge. Han er ikke istand til at spise et måltid grød, således at han bliver mæt. Han spiser næsten lige så meget som han plejer når Jeg ammer ham bagefter. Han skal lige lære at åbne munden og synke :)
Jeg vil gerne fortsætte med delvist at amme når jeg starter på job. Men dette er udfordrende da jeg arbejder skiftehold hvor jeg er hjemme på helt forskellige tidspunkter, og i øvrigt arbejder i en skadestue hvor jeg ikke har mulighed for at gå fra for at malke ud i løbet af arbejdsdagen. Jeg vil helst undgå at han får for meget modermælkserstatning da jeg er bange for at han får ondt i maven? Han har ofte fået erstatning når jeg har haft planer og dette har han ikke haft problemer med, ej heller ondt i maven.
Hvordan tænker du at planen kan se ud? Jeg kan slet ikke overskue det. Jeg tænker også på mine bryster der kommer til at føles ubehageligt spændte.
Jeg er også i tvivl om hvordan jeg skal rengøre flaskerne?
Skal de skoldes, steriliseres eller blot i ...
... opvaskemaskinen?
Kan han godt tåle at få helt koldt vand fra hanen? Ved ikke hvor følsom de er overfor bakterier de små :)
I forhold til søvnrytme kommer han i seng fortsat mellem 22 og 23 om aftenen. Han falder i søvn med det samme at sover rigtig godt. Jeg vækker ham om morgenen klokken 8. Der er han meget træt og er kun vågen 1 time hvorefter han sover formiddagslur ca 2 timer, nogle gange mindre. Så vækker jeg ham igen. Det vi diskuterer herhjemme er om vi skal vække ham og om han skal før i seng om aftenen. Jeg vækker ham fordi at han ikke skal vende op og ned på døgnrytme. Og fordi at han faktisk sover godt om natten når han kommer i seng ml 22 og 23, Jeg er bange for at ødelægge det.
Han spiser stadig midt på natten, og jeg tænker at hvis han kommer før i seng vil han vågne før på natten for at spise og så får jeg næsten ingen sammenhængende timers søvn. Han sover med det samme om natten efter han har fået mad. Så synes du at vi skal lægge ham før i seng, selvom det andet fungerer, fordi han er så træt om morgenen og også meget træt den sidste time om aftnen? Og skal vi vække ham om morgenen og om formiddagen eller lade ham sove? Resten af dagen Kan vi ikke få en fast rytme. Der er det forskelligt Hvornår han sover. Er det ok??
Undskyld rodet, det afspejler det der er i mit hoved :-)
Tak!
Med venlig hilsen
Malene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.