Brev:
Natte- og morgenroderi
Hej Helen
Jeg er far til en dejlig dreng på snart 6 måneder. Min kone er trofast læser af dine svar i brevkassen, samt af dine bøger. Her hos os forsøger vi at være opmærksom på at han får de lure, der passer til hans alder, og forsøger at følge en dagsrytme, som du har beskrevet den i din bog, dog med hensyn til at han er et lille menneske i stedet for en lille robot:)
På døgnet sover han de timer som han skal, og han får de lure som han skal i løbet af dagen.
Der hvor vi har et problem, er at uanset hvornår han vågner, om det er kl 4,5, eller 5.30 så ligger han og snakker som et helt callcenter og sover så først videre efter ca. 1-1,5 timer.
I den tid ligger han og snakker og tager sutten ud og ind og forsøger at vende sig om på maven, og tilbage igen - men samtidig er han træt og gnider sig selv i øjnene, og ligger sig i sove stilling som om han vil sove, men ender så med at snakke videre alligevel. Når han så falder i søvn, sover han til kl ...
... 7.30-8.15.
Som vi forstår det fra dine planer, og fra din bog, så burde han sove hurtigt videre efter den morgenflaske han får, men der går en time og tit halvanden time før han sover. Hvad er det der gør, at han bruger så lang tid på at sove videre? Vi snakker ikke en masse og har ikke en masse lys tændt. Vi skifter hans ble, hvis det er meget nødvendigt, men alt foregår helt roligt i mørke.
Jeg har svært ved at se hvordan det skal komme til at hænge sammen med den dagsrytme vi skal have senere hen, når vi skal i gang med arbejde. Det har været sådan her siden han var 3 mdr. Det har varieret lidt med tiden i hvornår han vågner, men det passer godt med ca. 4-5.30
Vi kigger på planen, i din bog, og forsøger at rykke lure og putte tid så det kan passe, men lidt lige meget hvordan vi gør, så vågner han om morgenen på samme tidspunkt. Vi har også forsøgt at varierer tidspunkt og størrelse af drømmeflasken men uden resultat.
Med venlig hilsen
Den undrende far.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.