Brev:
Søvn - putteritualer
Hej Helen.
Jeg har et spørgsmål ang. aftenputning af vores søn på 5 måneder. Hvornår kan man begynde at lave rigtige putteritualer, og hvad tid kan man alderssvarende forvente at han skal puttes til natten?
Lige i øjeblikket sover han nemlig lidt skævt i løbet af dagen;
Han vågner kl 6.30-7 om morgenen
Sover første lur kl 9-9.30 ca. 45 min - 1 time
Kl. 12.30-13 sover han anden lur mellem 3-4 timer og vågner mellem 15-15.30
Når han sover den lange lur over middag har jeg svært ved at vurdere om han skal have flere lurer, da han ikke virker træt. Så holder han sig vågen frem til 18.30-18.45 hvor jeg gør ham klar til natten ved at give nattøj på, synge sange for ham inde ved sengen mens jeg ammer ham. Men når jeg putter ham for natten på det tidspunkt vågner han op efter 45 minutter og er klar til at lege videre. Som oftest lykkedes det mig ikke at få ham til at sove ...
... videre.
Så er han klar til at sove igen kl 20.30-21.00 og sover så for natten på dette tidspunkt.
Mit spørgsmål går på, at da vi har en søn på 4 år, som bliver puttet kl. 19.00, så vil jeg meget gerne kunne putte min søn på 5 måneder efterfølgende eller lige inden. Er det helt usandsynligt at kunne det?
Et andet spørgsmål går på, om du har nogen forslag til putteritualer hvor han ikke skal ammes i søvn? Da min mand har faste aftenvagter i løbet af ugen står jeg nemlig med putning af begge børn, så jeg kunne virkelig godt tænke mig en måde at få putningen til at køre lidt bedre. Eller er min søn på 5 måneder stadig så lille at man ikke kan forvente andet end at han skal ammes i søvn?
Det kunne være dejligt at min mand også kan have muligheden for at putte den lille, så jeg også bare en gang imellem kan putte den store og have lidt ene tid sammen med ham.
Venlige hilsner
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...