Svar: Han vil ikke sove - 4 mdr.
Kære trætte mor
Jeg har fornemmelsen af at din dreng har byttet lidt rundt på nat og dag, ikke på den måde at han er vågen hele natten og sover hele dagen, men mere det at han tager et langt træk om dagen og derfor også spiser mere om natten, hvilket er lidt uheldigt.
Jeg kunne godt forestille mig at du måske syntes det er meget rart, når din dreng sover i løbet af dagen, da han jo kan sove i op til 6½ time og du derved kan når at få en del fra hånden. Du skal derfor overveje med dig selv om du reelt ønsker at lave om på dette. Personligt synes jeg jo at det ville være betydeligt mere rart for jer at din dreng kunne sove 6 timer i løbet af natten, således at han kunne blive ammet, når du selv gik i seng og så sove til tidlig næste morgen.
Hvis du tænker at det kunne være rart, så kræver det at du begynder at sætte dagen lidt mere i system, ikke at at skal sættes ind i 'kasser', men at du begynder at fokusere mere på klokken. Ikke som du gør nu, hvor du noterer dig at han vågnede kl det og det og så gjorde i det og det, mere sådan at det er dig, der forsøger at sætte dagsordnen, selvfølgelig så et passer ind i hvornår han er træt og hvornår han ...
... er sulten.
Derudover kunne det være en god idé at du måske forsøgte dig med skemad en gang i løbet af dagen. Han lyder jo til at være en sulten dreng, som tager forholdsvis store mængder mælk, når han får dette tilbudt.
Jeg forestiller mig derfor at en plan kunne se således ud, - og det er som sagt et forslag:
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Kl 20: Flaske med vælling
kl 23: Bryst
kl 05: Bryst
kl 7.30 : Bryst og står op. Dagen begynder
kl 9-9.30 : Grød + bryst og puttes til formiddagslur
kl 12: Bryst
kl 14: Bryst + puttes til eftermiddagslur
kl 17-18: Bryst, kan evt. tilbydes grød/mos
kl 20: Flaske med vælling
Ud fra hvordan din dreng plejer at sove har jeg kun indlagt to lure i løbet af dagen. Du skal dog være opmærksom på at mange børn på hans alder har behov for at sove 3 små lure i løbet af dagen. Deruover har jeg indlagt to grød/mos måltider. Det er klart at han ikke kan begynde med dette fra den ene dag til den anden, men i begyndelsen kan tilbydes smagsprøver bare en gang om dagen. Deruover har jeg skrevet bryst ved alle andre måltider end kl 20 og du kan naturligvis give flaske eller gøre som du plejer.
Håber dette kan hjælpe jer lidt videre. Held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.