Annonce

Annonce

Svar: Nyfødt og søvn mm.


7. juni 2016

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med jer

Tak for dit brev - det lyder som om, at det går fint med lillesøster :) Dejligt!

Når et nyfødt barn ikke sover, så går tiden ofte med at give mælk, bøvse, kærtegne, pludre og blot være sammen. Det vigtigste for et spædbarn er den nære og tætte kontakt, at mærke mor og far, mærke din vejrtrækning, din hjertelyd osv.

Jeres lille datter vil selv være med til at skabe kontakt til jer. Når hun er vågen, så skal du give dig tid til at pludre med hende, reagere på hendes signaler - det betyder, at hun skal tages op, vugges, krammes, nynnes for, holdes om osv. Ligesom hun nogle gange vil græde, skal trøstes og beroliges. Nogle gange skal have skiftet ble, have mælk, nogle gange skal have et bad, smøres med lidt creme, hvis hun er meget tør i huden f.eks. omkring anklerne og håndledene osv. Hun kan ikke forvænnes med for meget kontakt og nærhed.

Det har lige nu ikke betydning, hvorvidt hun tager sin længste lur om aftenen. Det du skal være opmærksom på er, at hun hjælpes til at være vågen og ...


Annonce

... aktiv om dagen og så vidt muligt sove om natten. Hvis hun pludselig kan sove 5 timer i træk, så er det naturligvis rarest, hvis det kan være om natten... Om dagen må du gerne sikre dig, at hun får mælk ca. hver 3-4 time (fra en amning starter til en ny begynder). Det vil sige, at hun bør ammes mindst 6-8 gange i døgnet.

Og du bør også - som du allerede gør - ikke snakke og rumstere for meget rundt om natten, netop for på den måde at lære hende, at om natten så sover man :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når hun bliver ældre, vil du naturligt kunne begynde at hjælpe hende til mere rytme, men så lille hun er lige nu, er du nødt til at flere lidt fleksibel :) I takt med at hun bliver ældre, vil hendes vågne perioder naturligt også blive længere og hendes lyst til kontakt, pludren osv. udvides mere og mere :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og vil derudover anbefale dig tre af mine bøger: "Helens bog om dit barns udvikling", "Helens bog om gråd og trøst" og "Helens bog om børn og søvn" :)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce