Annonce

Annonce

Svar: Problemer med skift i søvnstadier


5. juni 2016

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Magnus og Louise

Tak for jeres brev og dejligt at høre, at I har kunne bruge mine tidligere svar :)

Når jeres dreng vågner med smil og griner til jer - og I tydeligt fornemmer, at han ikke er parat til at sove mere, så skal I ikke blive ved med at forsøge. Det gør ikke noget, hvis han en gang imellem kun sover 40 minutter, kommer op, leger, pludrer osv. Så sover han forhåbentligt så en længere lur næste gang. Det er frustrerende for både jer og ham, hvis I kæmper med søvnen og det ikke lykkes...

Med den alder han har, så er I nødt til at være lidt fleksible omkring søvnen. Børn i 2-3 måneders alderen sover meget forskelligt. Nogle gange kan de tage et langt søvnstræk på 2-3 timer, andre gange sover de kun 1/2 time - på samme måde vil han nogle gange fint kunne være vågen i 1½-2 timer og andre gange kan han kun klare at være vågen i 1/2 time, så skal han sove igen...

I er allerede ved at få lidt rytme, og det I fortæller lyder rigtig fint og alderssvarende - og I gør det, I nu kan gøre. Han lyder også til at trives rigtig godt - og han sover rigtig godt om natten. Selvom I naturligvis godt kan mærke forskel på, om han har sovet en halv eller to timer, og sagtens kan fornemme, at han er mere veludhvilet og mindre pylret, når han sover godt, så lyder det ikke som om, at han mangler søvn.

Og ja - nogle børn sover kortere lure om dagen, og det kan være helt okay. Når man ser på søvn og skal se på barnets ...


Annonce

... søvnbehov, så er det ikke nok blot at tælle timer, man er også nødt til at se på, hvordan barnet generelt udvikler sig og trives - og jeres dreng lyder til at være i god trivsel :)

Så prøv at hjælpe ham videre i søvnen, når I fornemmer, at han måske kan sove lidt mere - netop ved at trille ham i barvognen, lægge dig og amme ham i dobbeltsengen, tage ham op og lulle ham ind i søvnen igen, bære ham i viklen osv. Det er super godt! Men - når han tydeligvis ikke kan sove, men hellere vil pludre og snakke med jer, så skal I ikke kæmpe med søvnen, men anerkende hans lyst til at være sammen med jer og aktivere ham, så han forhåbentlig så sover lidt længere, når I putter ham næste gang - og får han så en ekstra lur i løbet af dagen på denne måde, så er det helt okay:)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er en god tommelfingerregel, hvis mindst en af lurerne kan vare mindst 1.5 time, men det lyder ikke til at være et problem hos jer:) Når han sover i mindst halvanden time, så kommer han igennem alle søvnstadier 1-2 gange og det er godt for ham. Det behøver dog ikke være alle lure, som varer så længe - og det kan måske give jer lidt ro at tænke på det :)

I skal regne med, at han har brug for ca 15 timers søvn i døgnet. Hvis hans nattesøvn varer 9.5-10 timer fra kl 22 til 7.30/08, så vil hans samlede dagssøvn skulle være på ca. 5 timer. Og dette måske fordelt på 4 lure hos jer...

Håber I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner og børn

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce