Brev:
Er blevet svær at putte om aftenen
Hej Helen
William er nu blevet 6,5 måned og kan trille fra ryg til mave og er begyndt at trække benene op under numsen, så han er virkelig begyndt at gøre mange ting motorisk.
Det har også gået fremad med hans søvn, men nu er der begyndt at være udfordringer om aftenen.
Vi har i et stykke tid kunnet ligge ham i hans seng efter putteritualet, hvor han bare har moslet lidt rundt og pludret for så at ligge sig til at sove.
Men den sidste uge er det foregået med gråd. Når vi ligger ham i hans seng, så mosler han lidt og triller om på siden, begynder at brokke sig for så at begynde at græde. Så tager vi ham lodret op i armene og trøster, for at ligge ham tilbage i sengen, når han er faldet til ro. Dette står på i godt 20-30 minutter før han overgiver sig til søvnen.
Er det meget normalt? Kan vi gøre ...
... noget ved det? Og kan den pludselige varme have noget at sige?
Vi drømmer lidt om at få ham til at sove på eget værelse (lige nu står tremmesengen i soveværelset), men jeg synes stadig vi er oppe mange gange om natten. Han får stadig flaske 3 gange om natten, hvilket jeg tror kommer til at ændre sig, når vi begynder at indføre 3. skemåltid. Derudover giver vi sut 3-4 gange i løbet af natten.
Er der en gylden regel for, hvornår det er en god idé for ham at komme på eget værelse?
Når han bliver puttet nu, så bliver vi siddende i soveværelset til han sover, og tænker først at ændre på det, når han kommer på eget værelse, så han lærer at falde i søvn uden at vi skal være i lokalet, når han har vænnet sig til værelset. Er det en fornuftig tilgang?
Håber du kan komme med lidt tanker :)
Med venlig hilsen
Sofie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Ultralydsscanning - gravid
Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.
Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.