Svar: Gnider øjne, søvnrytme og at hoppe
Kære Lille familie
Umiddelbart lyder det jo ikke som om at det er søvn at jeres lille Emil mangler, så hvorfor han gnider øjne er svært at svare på. Måske er det en måde at finde ro på, på samme måde som nogle børn drejer en hårtot? Det kan også være at det er hans måde at sige fra overfor kontakt på. Han kan jo ikke med ord sige at han har brug for en pause og ikke ønsker at 'snakke' nu, så i stedet gnider han øjne og drejer måske hovedet væk?
Med hensyn til lys og mørke og sovevaner, så lyder det helt sandsynligt at der kan være en sammenhæng imellem dette. I sær hos større børn oplever man ofte dette som forældre. Det kan også af nogle forældre opleves som et problem, når man skifter imellem sommertid og vintertid.
På den anden side, skal I naturligvis overveje om det hænger sammen med at jeres dreng er sulten. Han er jo ved at være en stor dreng og måske er han ...
... parat til noget skemad. Samtidig så er det længe at sove 12 timer. Vi kan godt være enige om at hans døgnbehov er ca 15 timer, men mange børn i hans alder vil sove 10, måske 11 timer i løbet af natten og de resterende timer i løbet af dagen. Naturligvis er søvnrytmen hos børn forskellig og han skal også puttes som han viser tegn til, og som det passer i jeres familie, og hvis han har svært ved at sove om dagen, så skal han jo sove om natten; men det du beskriver er ikke unaturligt.
Med hensyn til at hoppe og stå, så er det normalt at han gerne vil støtte på sine ben, når I holder ham i jeres hænder på jeres skød. Han må også gerne få luftture osv., men det skal være helt på hans præmisser og tidsbegrænset. Han må altså gerne 'hoppe' når I støtter ham, men han har fortsat bedst af at være på gulvet, hvor han også skal ligge på maven.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.