Brev:
Krav ved puttetid
Hej Helen
Jeg skriver til dig fordi vi er begyndt at opleve problemer med putningen af vores pige på næsten 4 år.
Vi har ellers i næsten et år kunne putte hende på 10 minutter siden hun droppede middagsluren. Hun kom i seng kl.18.15. for der var hun træt.
Tidspunktet er siden blev rykket lidt til ca. 19.00-19.30. Hun står som regel op kl.6.
Det skal nok tilføjes at hun for ca. 1 1/2 måned siden stoppede med sut.
Vores putteritual er således at vi læser et par bøger inde i stuen, her får hun også et glas mælk og evt. en banan eller havregrød. Derefter børstes der tænder og går på toilet.
Inde i sengen læses der én bog, hun drikker et glas vand og vi snakker lidt om dagen og så er det godnat. Vi bliver hos hende til hun sover og har altid gjort det.
(Jeg tror hun vil protestere meget kraftigt hvis vi laver om på det).
Og så starter showet!
Hun ligger stille i 3 minutter, så vil hun have en bamse og det får hun lov til. Vi siger: "læg dig ned skat, nu er det puttetid, sov godt". Så er det lidt forskelligt hvad hendes krav er, men det er som regel:
-Sokker på eller sokker af.
-Pude inde fra stuen (vi siger: "nej skat du har din pude her, nat nat"). ...
...
-Mere vand (vi siger: "du har fået et glas vand, og nu skal vi putte, godnat skat").
-Hun skal tisse/lave prut (her giver vi hende en chance, det kan jo være reelt nok, men hun får kun én chance på toilettet).
Og det bliver ved og ved og sommetider får hun besluttet sig for et eller andet, fx vand og så sætter sig op, græder og skriger (nogle gange helt hysterisk) og gentager at hun VIL have vand og at vi er dumme. Vi holder dog fast, og er rolige og gentager, at hun har fået vand og at nu er det puttetid.
Så falder hun til ro efter et kvarter, men så kan det starte med en ny ting... og vi må nok erkende at vi (specielt far) har svært ved at bevare roen efter en 1 1/2 time, med det ene efter det andet.
Vi har prøvet at putte senere, men det er desværre samme resultat. Vi synes det er en rigtig træls måde at slutte dagen på, vi vil jo gerne have at putteseancen er en god stund for hende.
Vi har prøvet at snakke med hende om det, hvad der skal ske og hvad vi forventer af hende. Hun SKAL ikke sove, men at vi gerne vil have hun ligger roligt i sengen.
Hvad tænker du? Er vi tydelige nok? Er der noget vi ikke har overvejet eller kan gøre anderledes?
Hilsen mor til B.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.