Svar: Masser af sygdom
Kære Thomas og Katja
Jeg har den indstilling at forældres bekymring altid skal tages alvorligt, og selv om det I beskriver ikke nødvendigvis tyder på at der er noget galt med jeres dreng, så synes jeg det vil være relevant at I får ham undersøgt.
Jeg kan desværre ikke henvise til en børnelæge, men jeg vil foreslå jer at i henvender jer til egen læge, som kan vurdere hvorvidt en henvisning til børnelæge (sygehus) vil være relevant. Egen læge kan også tage nogle blodprøver, som kan give jer besked på, hvorvidt der er noget man skal være ekstra opmærksom på og derudfra vurdere videre om han skal undersøges nærmere.
Man kan tage prøver for at se om han skulle have en infektion, derudover kan man tage prøver for at se hvordan hans blodprocent ligger og jeg tænker her i forhold til hans jernindtag og det at I fortæller at han er bleg. Det kan også være ...
... relevant at få tjekket hans urin mhp om han kunne have en blærebetændelse. Med hensyn til allergi, så kan man også undersøge for dette, - I skriver at I har hund og kat, men umiddelbart lyder hans symptomer ikke allergiske, mere som om at han har være reelt forkølet (mellemørebetændelse og lungebetændelse); men det kan undersøges.
Med hensyn til hans svingende temperatur, så regnes 37-37.5 ikke for at være feber, hvorimod 38.5 som I også beskriver, er feber. Dette kan dog være sammenfaldende med at han har været syg. Den svingende temperatur kan således godt være normal, men det er naturligvis vigtigt at tage med i betragtningen, når I får ham tjekket hos lægen.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg tror umiddelbart ikke at I skal være urolige, men synes som sagt at man skal lytte til forældres bekymring og det virker relevant at få jeres dreng tjekket ekstra.
Rigtig god bedring med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.