Brev:
Sove selv - 4 mdr.
Hej Helen
Jeg har et spørgsmål ift., hvornår man kan arbejde på at "lære"/"hjælpe" sit barn til at falde i søvn af sig selv. Når jeg skriver af sig selv, mener jeg uden at skulle visses, men ved blot at ligge dem, og hjælpe dem i tremmesengen til at falde i søvn af sig selv der.
Min datter er snart 4 mdr, og jeg tænker, at det vil passe godt, hvis hun kom på eget værelse, når hun er 6 mdr., da hun egentlig generelt sover meget uroligt både dag og nat, og om natten er det faktisk sjældent hun decideret vågner, men bliver ligger urolig og larmer, hvilket selvfølgelig gør, at jeg ofte vågner. Nu sover hun i sin tremmeseng inde ved os, hvor jeg putter hende ved at visse hende i mine arme svøbt med sang, sut kærtegn og doo doo bamse, indtil hun falder hen, hvor jeg så ligger hende, så hun når at opdage, at hun bliver lagt. Her falder hun så i søvn og sover videre til hun skal have en flaske til natten (ca. 22-23).
MEN: hvornår er hun gammel nok til at blive lagt i tremmesengen og falde i søvn der uden fx vissen? Jeg har læst din bog "Børn og Søvn", at der er forskellige måder, hvorpå man kan hjælpe dem til at falde i søvn, og de er meget nyttige og konkrete - superfedt, tak for det! Der er bl.a. "se til - metoden", hvor du nævner, at man kan bruge denne, hvis barnet vil lege, for netop at vise dem, at det er sengetid. I den forbindelse har jeg nogle spørgsmål, ...
... som jeg ikke synes, jeg kunne finde svar på i bogen - så her kommer de :):
- Kan man, hvis de er vågne og ligger uden at være kede af det, pylrer el. lignende, gå ud ad værelset og tjekke til dem en gang imellem? Jeg vil aldrig lade min datter ligge og græde eller være ked af det alene på værelset, men hvis hun nu blot ligger og kigger, uden gråd eller noget, må jeg så gå fra hende og kigge ind til hende igang i mellem, eller er der en anden og bedre måde til dette?
- Og er der så en antal minutter/timer, de må ligge vågen i? Hvad gør jeg, hvis hun ligger vågen i flere timer, før hun falder i søvn? Jeg kunne nemlig godt frygte, at hun ville falde meget sent i søvn. Jeg er selvfølgelig klar over, at det er en tilvænningsproces, men har du erfaringer med, hvor lang tid dette ca. kan tage at lære dem? Jeg ved selvfølgelig, at man skal se det i kontekst til, hvilken udviklingsfase de er i ift. fx seperationsangst, men det burde vel ikke tage flere måneder for dem at lære, eller er mine forventninger for høje?
Grunden, til at jeg undrer om dette, er, fordi jeg tænker, at jeg ikke kan blive ved med at visse hende i mine arme flere måneder frem - eller kan jeg? Jeg vil jo gerne lære hende at falde i søvn af sig selv, men det skal vel være, når hun er klar til det.
På forhånd tak - både for en dejlig konkret og nyttig bog samt brevkasse.
Med venlig hilsen
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.