Brev:
Amning - foretrækker venstre bryst
Hej Helen.
Mange tak for dit svar ifht begyndende skævt kranie, det var rart at få råd og konkrete forslag til hvad jeg skal gøre.
Jeg har nu et spørgsmål til amning. Min søn er nu præcis 2 måneder gammel og jeg ammer ham fuldt. Han har på 4 uger taget ca 760g på og vejer nu 5,6kg. (han vejede 3680 ved fødslen).
Min udfordring består i at han ikke altid vil spise af mit højre bryst, og når han så spiser af det, virker det til at han tømmer det hurtigt, og at der ikke er så meget mælk. Når han spiser af dette bryst ligger jeg ham efterfølgende til det venstre som han spiser godt af, nogle gange gylper han en del når han er færdig med at spise, men han virker generelt langt mere tilfreds. Mit venstre bryst er væsentlig større end det højre.
Hvad kan jeg gøre for at stimulere det højre bryst, så der kan ...
... komme mere mælk? Jeg har en fornemmelse af at der nemlig ikke er så meget i det. Jeg forsøger at ligge ham til det højre bryst først ved hvert måltid for at få lidt mere gang i mælkeproduktionen. Skal jeg begynde at malke ud, i så fald, hvornår skal jeg gøre det, og hvordan?
Han sover fint i løbet af dagen, som regel en lang lur på 3-3 1/2 time og efterfølgende nogle kortere lure. Om natten vågner han som regel efter 4-5 1/2 time, så jeg tænker at han er dækket godt ind med måltiderne. Han spiser ved 1 1/2 bryst ved de fleste måltider.
Han er (efter vi har fået etableret et på dette tidspunkt en god soverytme) glad og tilfreds, pludre og er nysgerrig.
Hvad tænker du om det, er det skørt at ville stimulere det ene bryst, er det nok at jeg bare ligger ham ved 1 1/2 bryst af gangen?
Mange venlige hilsner
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.