Brev:
Puttetider - 5 måneder
Kære Helen,
tak for dit sidste brev, det er blevet meget nemmere at lægge ham ned nu.
Mit spørgsmål er nu i forhold til puttetider. hvordan ved jeg om han er klar til at komme tidligere i seng?
Vi står op kl. 8, jeg sætter dog ingen alarm, da han selv vågner ved en 8 tiden.
Han får så lur nr.1 omkring kl. 9.30-10, og sover ca. 2 timer. Han sover 1 time af gangen, nogle gange kan jeg gå ud og lægge en hånd på ham og vugge ham lidt, og så falder han i søvn igen, de fleste gange er jeg nød til at tage ham ind igen, amme ham lidt, og så ud igen.
Lur nr. 2 er omkring kl. 14. og det er omkring 2-3 timer han sover der.
Jeg synes det er svært at holde ham vågen længere end 2 timer imellem lurerne, da han bliver irritabel og gnider sig i øjnene.
Lur nr. 3, har meget sjældent fungeret for os. Han bliver træt, men vi kan meget sjældent få ham til at sove, og så har vi til sidst givet op, da det jo er på det tidspunkt jeg skal ha lavet noget aftensmad, og far kan ikke få ham til at falde i søvn længere.
Jeg har læst i nogle af dine breve til andre, at de i den her alder godt kan være klar til at komme i seng omkring kl. 20. Så jeg har prøvet at fjerne den tredje lur helt, og så gå tidligere i seng i stedet.
Det har fungeret okay med at få ham til at falde i søvn, han er dog begyndt at vågne mere om natten, ...
... og ligger og pludrer. Normalt ville jeg bare kunne kaste et bryst i hovedet på ham og så sover vi videre, men det fungerer ikke rigtig længere. Jeg prøver at tage ham op, pakke ham i et tyndt sommer tæppe, og så gå rundt og vugge ham, men det virker heller ikke. Vi bliver til sidst nød til bare at gå ind i stuen og lege lidt med ham, og vente på han bliver træt igen. Hvilket er virkelig hårdt. Skal jeg prøve at lade ham ligge i stedet, og så håbe på at han selv bliver træt igen? Jeg ligger jo lige ved siden af ham og har en hånd på ham, så han ved jeg er der.
Jeg ved ikke om det er fordi vi går tidligere i seng, om det er pga hans alder og han lige er begyndt at kunne trille selv, eller om han faktisk er sulten, for når han bliver træt igen vil han gerne have brystet. Jeg synes han virker meget sulten om dagen, og han bliver tit ammet 3 gange imellem lurerne. Og jeg ved jeg har masser af mælk. Min egen sp synes at det er rigtig tit jeg ammer ham. Jeg har snakket med hende om at prøve og give ham grød inden sengetid, er det en god ide? han er begyndt at få smagsprøver når han vågner fra lur nr. 2. og han elsker det.
Eller er det fordi han slet ikke er klar til at komme tidligere i seng endnu? Jeg synes det er svært at vurdere.
Jeg håber du kan hjælpe mig med at finde ud af hvad jeg kan gøre.
Med venlig hilsen
Julie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.