Annonce

Annonce

Svar: Lege ude


27. februar 2016

Kategori:
Alder:
5 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Maria

Tak for dit brev :)

Det lyder for mig som om, at jeres dreng lige nu har brug for en pause, hvor han ikke skal lege med kammerater og være væk hjemmefra. Og det kan være helt okay, at han har det sådan i en periode, og jeg synes ikke du skal presse ham.

Du skal naturligvis være opmærksom på, om det udvikler sig, så han generelt begynder at trække sig, ikke ønsker at lege og begynder at foretrække sin egen tid fremfor at lege med andre børn, og hvis det viser sig at være tilfældet, skal du naturligvis forsøge at finde ud af, hvad det handler om og alt efter årsagen, så reagerer forskelligt på dette. Men som jeg lige læser dit brev, så er det ikke fordi din dreng ikke gerne vil lege, det vil han egentlig godt - men han vil helst lege derhjemme...

Jeg tænker derfor, at I måske lige nu skulle prioritere, at legekammeraterne kommer med ham hjem. Så er han tryg og glad, får stadig lov til at lege og hygger sig med det og stille og roligt kommer lysten til at lege hos andre så måske naturligt tilbage. Det kan også være, at han hen af vejen godt kan forstå, at legekammeraterne også gerne vil have, at han leger hjemme hos dem, og man på den måde kan tale med ham om det på et lidt andet niveau.

Der skal også være plads til forskellighed. Og jeg tænker, at jeres dreng måske nogle gange har brug for at koble fra og slappe af, når han er hjemme. Er du selv meget udadvendt, det der også kaldes ekstrovert? Så kan det naturligvis være svært at sætte sig ind i, at man har det lige modsat - og måske er din dreng introvert...

Hvis man er introvert, så foretrækker man ofte at være hjemme, at være sammen med få venner, få personer af gangen. Det kan være rigtig hårdt at være i børnehave hele dagen og når han endelig har fri, så har han brug for "alene-tid" for at lade op og få fornyet energi. Introverte børn ...


Annonce

... tænker ofte før de taler, og de lytter mere end de taler. din dreng vil nyde en stille stund og kan meget let blive ked af det og utilfreds, hvis der er for meget uro. Når det bliver for meget for ham, så vil han bare gerne hjem. Han er ikke asocial, han kan faktisk godt lide socialt selskab, men han foretrækker de nære og tætte relationer og han har måske få, men nære venner.

Hvis man er ekstrovert, så elsker man at være ude, det er skønt at være sammen med andre mennesker, der skal ske noget. Jo mere der sker, jo bedre har man det ofte. Du vil kunne mærke, at din dreng bliver ekstra glad og nyder samværet med andre. Hvis I er for meget derhjemme og der sker for lidt, så bliver han utilfreds og pirrelig. Han har tydeligt brug for en del aktivitet og når han kommer hjem fra børnehaven, så er han tydeligvis ikke færdig med at lege og han har ikke umiddelbart brug for pause, hvor han lige kobler fra. Der er gang i den, masser af legeaftaler og mange legekammerater.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker, at din dreng jo godt kan være tilbageholdende overfor legekammerater, fordi han måske har brug for pause og ro - og måske mere en du føler, der er behov for, fordi I jeres personlighed er forskellige og har forskellige behov.. bare en tanke:)

Lige nu synes jeg derfor ikke, at du skal presse ham til at lege ud - og derfor heller ikke tage med ham. Prøv at give ham muligheden for ikke at lege ude i en periode og se, hvad der sker. Og hvis han hen af vejen så viser lyst til det igen, så må I tage den derfra og måske skal han så lege i weekenden, hvor han er frisk og har overskuddet til det og ikke om eftermiddagen, hvor han er træt efter en lang dag. Hvis han kan overskue det og selv føler lyst til at lege, så behøver han måske ikke have sin mor med...

Håber du kan bruge dette videre, rigtig meget held og lykke fortsat - og rigtig god weekend:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annonce