Brev:
At lære at dele
Kære Helen
Hvordan lærer man børn at dele?
Vores søn på 22 mdr går i dagpleje, så han er vant til at omgås jævnaldrende. Vi er ikke så ofte sammen med andre børn (end lillebror) herhjemme. Vores nabopige på 3,5 kommer dog ofte på besøg for at lege med ham. På det sidste har han fået det meget svært med at hun leger med bestemte ting af hans legetøj. Han bliver ikke vred på den aggressive måde, men meget ulykkelig og græder hjerteskærende med tårer. Vi prøver at komme med noget andet han kan lege med, men han kan slet ikke fokusere på hvad vi siger, når han bliver så ked af det.
Vi er meget i tvivl om hvordan vi skal agere i ...
... "konflikten" når han græder og hun står og siger "jeg havde den først", for vi vil jo gerne have, at han lærer at dele. Skal vi bare lade ham græde og regne med at han lærer det med tiden? Skal vi sende pigen hjem for at få ro på situationen? Vi ønsker jo heller ikke, at hun skal føle sig straffet.
Vi har talt om at det kan være en reaktion på at være blevet storebror og vi er meget opmærksomme på at give ham ekstra omsorg og opmærksomhed. På den anden side skal de fleste børn vel igennem det med at lære at dele på et tidspunkt. Vi håber du vil dele dine tanker med os og tager meget gerne i mod konkrete råd til at tackle det.
De bedste hilsner,
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder