Brev:
Humørsyg, pylret og kropslig urolig
Hej Helen
Hvor er det dejligt, at man kan få dit besyv på hverdagens små og større udfordringer, når bekymringerne melder sig og svarerne kan være svære at finde!
Om titlen antyder, har min søde datter på 3 mdr været en del pylret, humørsyg og kropslig urolig de sidste tre ugers tid. I starten har det nok været et tigerspring, og hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro, det stadig drillede - men det varer vel aldrig 3 uger, eller gør det?
Hun er motorisk fremmelig, får flaske (siden hun var to mdr) og generelt i trivsel. Jeg har siden sidste brev givet hende en ekstra flaske, når hun bliver puttet til natten som en tørstslukker, og det fungerer - dejligt! Siden hun var to mdr har hun kunnet trille til begge sider, holde hovedet uden særlig støtte og har altid været meget opmærksom på omverdenen. Men dette har hun ikke gjort i ca to uger :( Nu står jeg med den oplevelse, at hun er UTROLIG pylret, spræller med benene og kroppen, drejer konstant hovedet efter diverse ting og ved ikke rigtig, hvad hun vil. Det ene øjeblik kan hun smile og nærmest sitre af begrejstring over evt hendes spillefant, hvor hun det næste bryder ud i ulykkeligt gråd! Det blev simpelthen for meget på nul komma dut!
I løbet af dagen forsøger vi med forskellige ting, og det er pt virker er hendes sansegynge, hvor hun kan ligge og snakke og smile og pludre med os, mens hun bliver gynget, og derudover er det flyveture og ...
... puslebordet. At ligge op ad vores ben og snakke og synge vil hun ikke, eller ikke aktivitetstæppet duer. Det ene øjeblik er hun fint tilpas, men det næste er hun grædende og hver at trøste.
Om dagen sover hun ikke særlig godt! Hun sover ca 1-2,5 om formiddagen, men derefter er det kun powernaps på 20-30 min. Hun spiser ca 600-800 ml om dagen, og hun vejer hvertfald 7,5 nok nærmeste 8 kg. Hun har grundet et brækket kraveben (hvilket vi først fandt ud af meget senere) haft en skævhed i nakken, som nu viser sig i at hun virker lidt låst i den ene side i hals/nakke, således hendes hovedet er bøjet til den ene side. Vi forsøger pt med kraniosakralterapi. Men da hun bliver vred over at ligge på maven, og jeg nærmest skal snyde hende ved at underholde på de underligste måder for at få hende til at ligge blot nogle sekunder, er det jo et problem. Kan det være det, der skaber den kropslig uro? Desuden mistænker vi, at hun er ved at få tænder (for tidligtt?), da hendes kinder er blusset og røde, og hun ofte gumler desperat på alt, der er i nærheden af hendes mund. Jeg har derudover bestilt en tid til ørelægen for ar tjekke hende for mellemørebetændelse, men tror ikke, det er det, som driller her. Har du nogle bud på, hvad der ellers kan spille ind?
Jeg er ved at savne min glade og smilende datter, selvom hun jo også er fantastisk trods for hende hurmørsvingninger. Bør jeg være bekymret?
Med venlig hilsen
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.