Brev:
Hvordan lærer børn bedst flere sprog
Hej Helen
Vore søn på 18 måneder er fuld i gang med at udvikle sit danske sprog, og har - efter egen mening - et rigtig flot ordforråd allerede.
Min mand har rødder tilbage i Pakistan, og vi har et inderligt ønske om at han også skal lære sit fars sprog, urdu. Men vi har hørt og læst mange meninger og undersøgelser om hvorledes man bør lære barnet flere sprog. Flere modsiger hinanden så vi er ved at blive godt og grundigt fortvivlet.
Jeg husker at min leder i børnehaven jeg arbejdede i fortalte, at børn kan lære at forstå op til 8 sprog hvis man blot sørger for, at hver voksen kun taler ét sprog med barnet. Muligvis kommer barnet ikke til at kunne tale alle disse sprog, og barnet vil måske være langsommere til at begynde at tale.
Vi har et stort ønske om at vores søn vil lære at tale og forstå både dansk og urdu. Desuden er vi pt bosiddende i Iran, hvorfor ønsket også er at ...
... han lærer persisk. Er det muligt blot at overlade det til børnehaven og senere skolen hernede?
Desuden ønsker vi også at han bliver skarp i engelsk og arabisk. Jeg ved ikke og vi har for urealistiske ambitioner, men håbet er at du kan guide os til at opnå et godt resultat med så mange af vores ønsker opfyldt som muligt. Råde os til hvad der er realistisk og hvilke metoder vi skal tage i brug.
Vi er heldige at komme sammen med mange børn og voksne fra engelsktalende lande, derfor ser jeg en mulighed her for at lære ham engelsk. Spørgsmålet er bare om det bliver for ukonkret når sproget blot bliver brugt gennem leg med andre børn, og ikke specifikke 'hva' det'-øvelser.
Desuden kender vi flere der er oprindelige arabere men her overvejer jeg primært at gør brug at tegnefilm på arabisk.
Jeg glæder mig til at høre dit bud på en fornuftig tilgang til flere sprog
På forhånd mange tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.
Sut/amme - sove uden bryst om natten
Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!