Brev:
Tale med og om sine børn
Hej Helen,
Så skriver jeg til dig igen :)
Jeg er lidt i tvivl om, hvor meget vores dreng på 19 måneder egentlig forstår af "voksensnak" og hvad der er okay at tale med eksempelvis pædagogerne om i hans nærvær, og hvor meget han skal inddrages i samtaler, der omhandler ham.
Skal man helst undlade at tale om sine børn, når de er tilstede?
Min tvivl kommer sig af, at jeg nogle gange, når jeg har hentet ham i vuggestuen, har talt med pædagogerne om, hvordan hans dag har været på godt og ondt og ligeledes delt, hvis vi har haft episoder derhjemme, hvor han er blevet ked af det eller vred.
Samtalerne er forgået med ham på armen, da han altid er meget krammeglad, når jeg henter ham :)
Førhen har det ikke været et problem, i den forstand, at han ikke har reageret, men jeg synes at han de sidste gange har reageret ved at blive enten lidt vred eller klynkende efterfølgende. Derfor tænker jeg om han kan forstå at det er ham vi taler om og om han evt. bliver flov eller på anden måde synes det er ubehagelig at vi taler ...
... om ham.
Jeg forsøger at inddrage ham i samtaler, der omhandler ham hvis han er opmærksom, således at hvis jeg fortæller om en episode, hvor han er blevet vred eller ked af det, så gentager jeg det gennem ham til pædagogen eks. ja, mor fortæller XX om da du slog kosten ind i tv'et og blev mor vred og kom til at tale højt. Så blev du ked af det, men så blev vi gode venner igen.
Er det forkert? tænker om jeg i virkeligheden fastholder ham i den hændelse at jeg blev vred og han blev ked.
Ved dog ikke helt hvordan jeg ellers skal formidle de hændelser der kan have betydning for hans dag til pædagogerne, da han altid er hos mig, når jeg henter eller afleverer ham.
Vi gør det på samme måde, når vi tale dagen igennem om aftenen, altså at vi taler om både de gode og de mindre gode ting, der er selvfølgelig altid vægt på de positive ting :)
Jeg håber at du kan dele lidt tanker med mig, om hvorvidt det er okay eller om der er andre måder at kommunikerer med og om sit barn.
Med venlig hilsen
Moren med dårlig samvittighed
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...