Annonce

Annonce

Svar: Vågner nemt om dagen og sover uroligt om natten


12. februar 2016

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Camilla

Stort tillykke med den lille pige og velkommen til :)

Jeg kan godt forstå, at du er blevet både ked af det, frustreret og meget vred over, at ingen opdagede, at jeres datter havde brækket sit kraveben! Og hun har jo haft ondt den lille pige og derfor naturligt haft rigtig svært ved at finde ro... hvor er det synd! Men godt, at I nu har fået en forklaring - og det lyder som om, at det går langt bedre!

Det lyder så fint med de 12-15 timers søvn i døgnet og det lyder helt alderssvarende med tre lure dagligt og din rytme lyder rigtig fin. Hun vågner, bliver puslet, I leger, hun spiser, I leger igen, hvorefter du er opmærksom på at geare ned, og så puttes hun. Alt sammen helt som det skal være.

Det er helt rigtigt, at det på sigt vil være super godt, hvis hun kan begynde at få mælk, som en fast del af sit putteritual. Og du må gerne prøve at tilbyde hende en lille tår, for at se om det kan gøre en forskel hos jer. Det er okay at forsøge. Hvis du ammede hende, ville du også lægge hende til brystet før hun skulle puttes og lade hende falde mere eller mindre i søvn der - også selvom hun havde fået bryst, da hun vågnede af sin lur og den rytme kan man nogle gange godt have glæde af også at skabe, når man giver flaske. Naturligvis skal du være opmærksom på, at hun ikke pludselig begynder at slatspise og aldrig tager en fuld flaske og børn der får flaske, vil ofte også spise færre gange i døgnet end børn der ammes - men du skal naturligvis gøre det, som du fornemmer virker bedst hos jer.

Når det er sagt, så tænker jeg dog, at ...


Annonce

... tiden arbejder rigtig meget for jer. Det er en hård start I har haft og du/I skal lige finde ud af det hele og også tro på, at det er okay alt det du gør - for det er det. Du gør det rigtig godt! I takt med at jeres datter bliver så gammel, at hun begynder at kunne spise skemad, så vil rytmen naturligt ændre sig. Det vil være rigtig fint, at hun på sigt tilbydes skemad og vand af kop, når hun vågner og så tilbydes sin flaske før hun skal sove. På den måde vil flasken i løbet af de næste måneder naturligt komme til at blive en del af putteritualet.

Samtidig bliver hun også ældre, og hendes søvn vil rent fysiologisk ændre sammensætning. At hun lige nu vågner meget let og ofte viser tendens til at vågne op, når hun går fra et søvnstadie til et andet er helt naturligt for hendes alder. Det er rigtig godt, at du her luller hende videre i søvnen, hjælper hende med at sove et længere søvnstræk ved at lægge dig sammen med hende, trille hende en tur i barnevognen, eller bruge slyngevuggen. Det påvirker hendes indre ur og dermed hendes fornemmelse for, hvornår hun skal sove og hvor lange lure hun har behov for. Og stille og roligt vil det naturligt også ofte hjælpe på jeres nætter.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Så alt i alt tænker jeg altså, at det går den rigtige vej, og at du gør det super godt! Du skal ikke være bange for, at du lige nu giver hende dårlige vaner, men i stedet holde fast i at gøre det, som du instinktivt fornemmer virker. Og så må tiden arbejde lidt for jer...

Jeg håber, at det kan give lidt ro at vide dette, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce