Brev:
Spørgsmål om søvn
Hej Helen
Tak for dit svar vedr. vores datter, som "var bange for at sove".
Vi gør det nu, at hun bliver lagt i sin egen seng, mens vi ligger ved siden af hende til hun falder i søvn, det fungerer ganske fint. Vi dæmper lyset i soveværelset og hun bliver ammet med dynen puttet godt omkring sig, så ved hun det er sovetid.
Vi er imidlertid løbet ind i et andet problem. Når jeg skal lægge hende går det fint, hun beklager sig lidt med et par "grynt" men ikke noget videre, og det tager hende omkring 15 min. så sover hun. Men når far skal lægge hende har vi de sidste par dage haft problemer, hun skriger meget, og han ender ofte med at måtte vugge hende i søvn. Hvordan kan det være? og hvorfor kunne han godt gøre det samme som mig til at starte med, men pludselig ikke?
Hun bliver stadig ammet af mig på samme måde, som når jeg lægger hende, så lægger jeg hende bare i sengen, og derefter er det min mand, som ligger ved siden af hende. Men efter få minutter bliver ...
... hun meget vanskelig.
Vi får jo næsten lyst til at det bare skal være mig der lægger hende, men synes heller ikke det er en god ide, at det kun er mig, der kan lægge hende til at sove..
Vi synes jo ellers vi har fået en fin rutine med søvnen med en formiddagslur, middagslur, eftermiddagslur og nogle gange en lille lur først på aftenen (afhængig af hvor lang de andre lure har været).
Derudover er hun begyndt på noget mærkeligt om natten, som jeg skrev i mit forrige brev, så sover hun rigtig fint om natten. Det gør hun til dels stadig. Hun bliver lagt klokken 21 (ca.) og vågner først klokken 00, og derefter klokken 3.00. Begge gange spiser hun og sover videre med det samme hun bliver lagt igen. Men fra klokken 4-5 kan hun begynde at vågne pludselig og græde helt ulykkeligt, hun ligger uroligt og skal hele tiden have sutten.
Er det bare fordi, det er sidst på natten og hun derfor ikke kan forventes at sove tungt mere?
Hilsen Ellens mor (hun er pt. 16 uger gammel)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Massage - baby
Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.
Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder