Svar: Mad og mængde
Kære Lise
I begyndelsen er der kun tale om smagsprøver og ganske få skefulde, således at din lille pige både kan vænne sig til smagen og til konsistensen. Samtidig så kærver det en anderledes teknik at spise med ske, det at få maden ført bag til svælget med tungen og synke er svært og noget der kræver øvelse.
Nogle gange har det også betydning hvilken type ske man bruger, altså om det er en ske i stål, i plast eller i silikone og du må prøve dig frem og se om der er forskel hos jer.
Det kan være en fordel at forsøge på forskellige tidspunkter af dagen, for at se om din datter er mere motiveret på et tidspunkt i forhold til et andet; men så længe hun ikke har fundet teknikken, skal du ikke presse hende til to ...
... måltider dagligt.
Du øger hende i takt med at hun begynder at kunne tage lidt mere. Fra få skefulde vil hun måske kunne spise ½ dl og derefter ½-1 dl, når det går dog kan du så øge hende til to måltider dagligt. Nogle børn spiser meget, andre lidt, så det kan være svært at sætte præcist tal på, hvor stor en portion er, men en almindelig portion vurderes nok til at være ca 2 dl. Det betyder altså at nogen børn spiser 1½ dl, andre 2½ og det er okay; men øgningen kommer stille og roligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når hun er parat og gerne vil have mere, så kan du se at hun åbner munden, måske vifter med armene og i det hele taget virker ivrig:o)
Hvis risgrød ikke er sagen, så prøv med majsgrød eller grøntsagsmos.
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Brystopereret
Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.
Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.