Svar: Opsøge skoldkopper
Kære Kristine
Tak for dit brev :)
Som udgangspunkt skal man ikke opsøge forskellige børnesygdomme og lade sit barn smitte - i stedet for f.eks. at lade barnet vaccinere. Men med skoldkopper kan det være lidt noget andet.
Skoldkopper er ikke en del af børnevaccinationsprogrammet, og de fleste børn vil på et tidspunkt få skoldkopper, det er meget svært at undgå. Det generelle råd vil derfor være, at man ikke behøver opsøge skoldkopper, hvis børnene går i institution og er sammen med andre børn, så kommer skoldkopperne af sig selv.
Når det så er sagt, så har du naturligvis ret i, at når du har barselsorlov de næste måneder frem, så er der noget praktisk i, at jeres børn får skoldkopper nu. Jeg tænker derfor, at hvis I f.eks. har skoldkopper i familien, og I er inviteret til fødselsdag, så er det fint, at I tager med, og at barnet med skoldkopper også får lov til at ...
... komme:) Men - Jeg synes ikke, du skal efterlyse skoldkopper og køre land og rige rundt, for at lade dine børn smitte, de sender også nogle specielle signaler til dine børn...:)
En anden overvejelse kunne gå på, at I vælger at vaccinere jeres børn mod skoldkopper - man kan godt vaccinere, selvom det ikke er en del af børnevaccinationsprogrammet...
Det er ikke farligere for et større barn at få skoldkopper end for et yngre barn. Men det kan være farligt eller give flere komplikationer, hvis man først får skoldkopper, når man er voksen. Spædbørn bør heller ikke blive smittet med skoldkopper, men når man er 1 år gammel, så går det ofte uden større problemer.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg synes faktisk, at du bør kontakte jeres læge og tale med lægen om fordele og ulemper ved at få sygdommen og få vaccinationen.
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.