Brev:
Amning eller flaske?
Hej Helen.
Vi har en datter på 5 uger (født 13 dage for sent). Hun er blevet ammet siden fødslen, men er blevet suppleret med en flaske inden sengetid, da mælkeproduktionen ikke er så høj om aftenen.
Nu er min mælkeproduktion imidlertid blevet mindre om eftermiddagen også. Så når hun dier nat, morgen, formiddag, middag og først på eftermiddagen kan hun blive mæt men de øvrige måltider kan hun ikke spise sig mæt. Især om aftenen (kl 19 og ca 22) vil hun ikke engang sutte på brystet. Har prøvet at malke ud, for at se om der er noget mælk. Og der er ikke så meget som en dråbe. Så hun bliver naturligvis sur og irriteret over at der ikke er mad.. Og det tager jo lige lidt tid at gøre en flaske klar.
Kan det passe at mælkeproduktionen bare sådan kan stoppe? Ved godt at den er ringere om aftenen, men at stoppe helt syntes jeg er underligt.
Har ...
... en fornemmelse af at hun heller ikke bliver helt mæt kl 16 ca, men hun falder i søvn alligevel, og sover en time for så at ville have mere mad.
Vi har haft nogle nætter med skrig og skrål fordi vi hele tiden har fået at vide at der er mælk nok til at hun kan spise sig mæt til hver en tid. Og det har vi jo så fundet ud af på den hårde måde, ikke passer i vores tilfælde.
Skal vi bare acceptere at hun skal have flaske fra kl 16 og resten af dagen eller kan mælkeproduktionen stimuleres så meget at der er mælk nok? Og hvordan?
Jeg vil gerne blive ved med at amme, men tænker på et tidspunkt at det bliver tidligere og tidligere på dagen, at der ikke er mælk nok? Men i bund og grund vil vi jo bare gerne at hun er mæt og tilfreds for så er hun faktisk rigtig nem og sover godt over hele dagen.
Håber du kan hjælpe med et par gode råd..
Hilsen Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.