Brev:
Starte arbejde igen - og hvad så nu?
Kære Helen
Tak for dit tidligere svar og de mange gode artikler, tips og brevkassesvar, som jeg flittigt har benyttet mig af. Nu har jeg dog behov for et mere specifikt råd igen.
Mynte er nu 6,5 måned, og der er kun 1 måned til jeg starter på job igen og far i stedet holder orlov. Vi vil derfor gerne bruge denne sidste måned på at opbygge nogle rutiner, der gør Mynte klar til at undvære amningen i dagtimerne mens jeg er på job, og om natten så jeg kan få min søvn. Det er stadig mit ønske at amme så meget så muligt derudover. Jeg er dog usikker på hvor meget jeg kan forvente af Mynte mht. at sove igennem i denne alder (6,5-7,5 måneder) og kunne godt bruge nogle ideer til hvordan et dagsforløb kunne se ud.
Indtil nu har Mynte sovet hos os om natten, hvor jeg har kunnet amme hende liggende uden at skabe for meget postyr. Det har virket godt, og hun har fra fødslen sovet 10-12 timer hver nat - kun afbrudt af 3-6 amninger, som vi begge nærmest har sovet os fra. Ulempen ved denne fremgang er dog nu, at jeg lige så meget bliver brugt som sut for at kunne sove videre, og det vil vi gerne væk fra. Derfor har far og jeg besluttet, at når Mynte er klar til helt at undvære natamningerne skal han bruge nogle nætter på at lære hende at sove om natten uden at bruge sin mor som sut (mens jeg sover i et andet rum), hvorefter vi regner med hun kan flytte over i sin egen seng.
Desværre er sovetiderne om dagen noget mere uregelmæssige. Hun tager stadig oftest 3 lure om dagen, men sammenlagt sover hun alt mellem 1,5 og 3,5 time på en dag. Hver enkelte lur på en dag kan variere fra 0,5 til 1,5 times varighed (en sjælden gang hele 2 ...
... timer). Det gør det rigtig svært at sammensætte et dagsprogram med klokkeslæt, men jeg skal gøre et forsøg alligevel:
Kl 5-6: Ammes
Kl 7-8: Vågner og bliver nogle gange ammet igen
Kl 9: Grød med frugt
Formiddagslur ca 0,5-1,5 time
Ammes efter behov
Middagslur ca 0,5-1 time
Ammes efter behov
Eftermiddagslur ca 0,5 time (springes af og til over, hvis middagsluren har været lang eller ligget sent)
Kl 17-18: Grøntsagsmos, evt. med kød eller fisk
Kl 20-21: Ammes og puttes til natten
Ammes efter behov
Jeg regner med vi må op på mindst 3 skemåltider per dag inden jeg starter på job igen, men input hertil modtages gerne.
Til den tid vil jeg også foretrække at jeg selv kan gå i seng omkring kl 22:30-23:00, da jeg står op kl 6. Så de sene amninger jeg ser du foreslår til andre, er jeg usikker på om jeg ville kunne få til at fungere...
For at opsummere mine mange spørgsmål:
Hvornår kan vi forvente Mynte er klar til at undvære amning om natten?
Har du andre forslag/ideer til hvordan vi griber overgangen til at sove alene og uden amning an?
Hvor mange skemåltider skal vi være trappet op til før Mynte ville kunne undvære amningen i dagtimerne?
Har du evt. et forslag til hvordan en dag kunne se ud, når jeg skal til at passe mit job igen, og som tager vores særlige parametre i betragtning?
Jeg ser desuden tit at du anbefaler "gradvist" at gøre noget, eller at man fx "trapper ud" af amning. Jeg er dog usikker på hvordan man praktisk vil gribe sådanne blide overgange an. Kan du evt. dele et par eksempler eller praktiske forslag?
På forhånd tak for din kyndige rådgivning! :-)
Med venlig hilsen
Myntes Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Børnemad, færdiglavet
Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.
Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".
Du kan finde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.