Annonce

Annonce

Svar: Sove rutiner


1. januar 2016

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære S

Tak for dit brev :)

I takt med at din datter begynder at få mere skemad, vil det for det første give jeres dag mere rytme, og samtidig vil skemaden også give din datter lidt mere mæthed - til sammen vil det naturligt påvirke hendes søvn.

Med den alder hun har, vil det være rigtig godt, at du nu forsøger at etablere en fast rytme dagen igennem. Det vil sige fast stå op tidspunkt, faste spisetidspunkter hele dagen igennem faste puttetidspunkter hele dagen igennem - jf. den dagsplan jeg har sendt dig i sidste brev.

Det vil være super godt, hvis du kan forsøge at skabe en rytme, hvor din datter tilbydes skemad, når hun vågner af en lur, sammen med vand af kop - og så tilbydes brystet før hun skal sove næste lur. På den måde sikrer du plads i maven til begge dele og det vil være med til at sikre en bedre søvn.

Det er helt naturligt og stadig rigtig godt, at du ammer eller tilbyder din datter en flaske, før hun skal sove. Mælk skal indgå som en fast del af putteritualet. Mælkeindtaget må gerne ligge ca 1-1.5 time efter hendes indtag af skemad, og hun får mælken før hun puttes. Hun behøver sin mælk men skal ikke falde i søvn med brystet (eller flasken) i munden. Det vil være rigtig godt, at du prøver at putte hende fra dig, lige før hun sover helt.

Hun skal derfor ikke puttes vågen i seng, men puttes der, hvor hun er døsig. Når du giver hende mælk, så skal du se på hende, se på hendes øjne, lytte til hendes vejrtrækning, prøve at fornemme, hvornår hun er lige ved at falde i søvn, men ikke sover - og der flytte hende ned, hvor du ...


Annonce

... ønsker hun skal sove. Stå lidt ved hende, holde dine hænder på hende, berolige, vugge hende stille og lulle hende ind i søvnen. Hvis hun ligger i barnevognen, må du gerne trille hende en tur og på den måde hjælpe hende til at sove.

Hvis du ligger med hende i dobbeltsengen og ammer hende der, vil det være rigtig godt, hvis du kan prøve at nå dertil, hvor hun dier, slipper brystet, smiler til dig og triller om på siden og sover. Så hun også her, bliver bevidst om, at hun ikke behøver brystet i munden for at falde i søvn:) Hvis du ammer hende i din seng midt på dagen, må du gerne hvile dig sammen med hende - om aftenen må du også gerne lade hende ligge i din seng, naturligvis sikre dig, at hun ikke kan trille ned af sengen og komme til skade - og sen aften, kan du så amme hende igen og derefter putte hende over i tremmesengen, hvor hun så kan sove videre til hun atter har brug for at blive ammet eller måske lige har brug for, at du hjælper hende med at skifte stilling.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal regne med, at hun har brug for 2-3 lure dagligt - en formiddagslur og en middagslur og måske en lille powernap sidst på eftermiddagen (jf. dagplan fra sidste brev). Derudover skal hun stille og roligt lære at sove om natten uden at få mælk. At sove igennem vil være ca. 5 timer uden mælk... Det er her dog en forudsætning, at hun får både mad og mælk nok hele dagen igennem, hvilket I nu skal i gang med :) På den måde arbejder tiden naturligt også for dig her - det hele starter med dagsplanen og rytmen:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre:)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.

Man...

Læs mere i Babylex

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce