Brev:
Vågne nætter
Hej Helen,
Som du måske husker, har nattesøvn (eller mangel på samme) desværre altid været et tema hjemme hos os. Vores dreng har lige fra fødslen sovet meget uroligt, og selv efter han stoppede med at få mælk i løbet af natten, vågnede han stadig min. 4-5 gange og græd en smule. Heldigvis var det relativt nemt at få ham til at falde til ro igen. Vi skulle bare holde ham lidt i hånden, lægge en hånd på hans mave, ae ham lidt, etc., så fortsatte han ellers sin søvn. Natteroderiet har dog den seneste måned nået nye højder, og derfor skriver jeg nu.
Vores søn har nu fået den trælse vane at vågne omkring kl. 03 eller 04 og så ellers være lysvågen de næste 3-4 timer. Han rejser sig op i sin tremmeseng og begynder at ruske i tremmerne. Hvis vi ikke tager ham op, begynder han at græde efter et stykke tid. Hvis vi tager ham op og lægger ham i sengen hos os, så begynder han at kravle rundt, rejse sig op i sengen og lege. Selvom vi ignorerer hans adfærd og lader som om, vi sover, så kaster han sig ned i os, sætter sig ovenpå os, pjatter og griner højlydt. Dette fortsætter i timevis, og først omkring kl. 07 plejer han at falde udmattet om og sove videre. Her sover han ...
... gerne 1-2 timer og vågner så ellers og virker forholdsvis frisk.
I løbet af dagen sover han en middagslur, der varer mellem 1,5 og 2,5 time. Dvs. i vuggestuen sover han som regel 1 time og 45 min. (de over indendørs), men herhjemme kan han godt sove 2 timer eller 2,5 time udendørs i banevognen i weekenden. Vi er meget opmærksomme på, at han ikke powernapper i løbet af dagen.
Han bliver typisk puttet omkring kl. 19.30 og falder i søvn uden problemer. Han får en flaske, bliver lagt i seng, kysset godnat, og så sover han ellers inden for 5 min. Det lader ikke til, at han er bange for mørket eller bange for at være alene. Han plejer så at sove uden afbrydelse indtil kl. 23, hvorefter han begynder at vågne indimellem. Det virker umiddelbart som om, han drømmer, men når vi holder ham lidt i hånden, aer ham eller giver ham sutten, sover han videre. Dette sker et par gange indtil kl. 03 eller 04, hvor han vågner og er lysvågen.
Mit spørgsmål er nu: Hvad kan det skyldes, at han pludselig vågner og vil lege midt om natten? Hvordan skal vi reagere på denne adfærd? Og hvordan kan vi hurtigst muligt få aflært denne dårlige vane?
Bedste hilsner
fra et meget træt forældrepar
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.