Svar: Aktiviteter - 6 mdr.
Kære mor til lille A
Tak for dit brev :)
Det er en rigtig god rettesnor - at I forsøger at mærke efter, hvordan jeres datter reagerer, når I er nogen steder, og når I kommer hjem. Bliver hun ked af det, grædende, har svært ved at sove osv. så er det for meget for hende - men virker hun til at have masser af overskud, lege, pludre osv. så ligger turene i byen og familiebesøg osv. på et passende niveau:)
Nogle børn reagerer med det samme, når de er ude. Hun kan f.eks. græde, hvis bedsteforældre eller andre kikker på hende, eller henvender sig direkte til hende. Hun kan vægre sig mod, at bedsteforældre eller andre tager hende op, vil trøste hende osv. og falder til ro, når hun så kommer over til jer. Andre børn reagerer forsinket - hun klarer besøgene i stiv arm, men når I kommer hjem eller når gæsterne er gået, så virker hun overtræt, grædende, har tydeligt svært ved at finde ro og koble fra. Det kan være svært for familien at forstå, at man i den situation melder ud, at man skærer ned på aktiviteter, besøg osv. For de mærker jo ikke reaktionen, men det er vigtigt, at I lytter til de signaler, jeres datter sender.
Der er ikke nogen faste regler for, hvor meget man kan "fare i byen" med et barn på 6 måneder. Børn er forskellige, og det er derfor også forskelligt, hvor meget de kan klare. Men når I lytter til hende, og ser hende, forstår de signaler hun sender, så kan det ikke gå helt galt :)
Måske har I været meget i byen på grund af julen. I denne højtid, er der ofte mange besøg rundt ...
... omkring, og mange mennesker mødes. Der er meget uro og rigtig mange stimuli - og dette ofte flere dage i træk. Rigtig mange børn vil reagere på dette. Derfor vil det være godt, hvis I nu forsøger at give hende lidt rolige dage derhjemme, hvor I ikke skal noget andet end at være sammen, finde roen og finde ind i rutinerne igen.
Generelt er det godt, hvis man kan holde fast i barnets rutiner og dagsrytme. Det vil sige faste spisetider, sovetider osv. Jo mere ens hverdagen er, jo mere rytme I kan holde, jo mere overskud vil jeres datter ofte have netop til gæster og besøg hos familien.
Det betyder også, at det kan have noget at sige, hvornår aktiviteterne ligger. De fleste børn klarer f.eks. rigtig fint at få afbrudt deres formiddagslur, fordi man skal til babysvømning en gang om ugen, men hvis luren afbrydes hver dag, fordi man skal til babyrytmik, salmesang, babybio, stimulastik osv. så bliver det sandsynligvis for meget. Det har altså noget at sige, om man kan trille af sted til f.eks. mødregruppe, hvor barnet får lov til at sove i sin barnevogn og vågne af sig selv, eller om man deltager i aktiviteter, hvor barnet får afbrudt sin rytme og ikke får lov til at sove, som det viser behov for.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle familier kan tydeligt mærke, at aktiviteter en dag er rigtig fint og går uden problemer, men aktiviteter to eller tre dage i træk bliver for meget. Her må I derfor prøve at finde balancen mellem for lidt og for meget...
Håber I kan bruge dette lidt videre:)
Rigtig glædelig jul og rigtig godt nytår!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...