Brev:
Bedre søvn til to-årig
Hej.
Min datter er nu 22 måneder og har for to uger siden haft sin første dag i institution. Da vi bor i udlandet, er det blot på deltid. Tre gange om ugen fra 8-13.
Vi har indtil videre ikke haft behov for strikse rammer, da vi ikke har skulle stå op hver morgen. Derfor er min datter som regel faldet i søvn i vores seng ved 23-tiden og vågnet ved 9-tiden. Helt skørt for en et-årig! Hun sover lur i 1,5 time. Gerne ved 15-tiden, hvilket er for sent.
To dage før start i vuggestue, rykkede vi hendes seng ind på eget værelse, fordi vi mente det var bedste måde til nye rammer, men jeg fik kolde fødder, fordi der i forvejen sker meget nyt for hende. Desuden er hun vant til at falde i søvn i mine arme, så det er mærkeligt at sidde på hendes værelse -på gulvet- og læse godnathistorie. Desuden har vi taget siderne af sengen, så hun løber som regel rundt! Ved simpelthen ikke, hvor jeg skal begynde og hvor hård jeg skal være. Hun trænger rytmer og søvn! Hun havde kolik i begyndelsen, så er super sårbar overfor hendes gråd. Hvad vil du anbefale?
Skal vi insistere på eget værelse eller lade hende komme på plads i institution først? Det er nok det sidste jeg hælder personligt til.
Hvordan ser en god dagsplan ud, hvis hun skal ...
... op klokken 7 og sove lur klokken 13? Hvad er gode aftenrutiner? Pt, er det bleskift, tandbørstning og tre bøger. Men vil nok gerne ha' bad med ind, hvis det kan hjælpe til afslapning.
Hvad gør jeg desuden, når hun bare løber rundt og ikke vil lægge sig? Vi har prøvet at lukke døren til hendes værelse og være hårde. Jeg klarer tre min og tager så en ulykkelig pige i armen, ofte med opkast. Desuden skal far også gerne på banen cirka tre gange om ugen. Det er vel ret vigtigt, at han kører samme tidspunkter og rutiner, så dem skal vi nok blive enige om. Ofte er det kun, hvis jeg er ude, han lægger hende og så hygger de indtil hun går kold eller til jeg kommer hjem. Når han putter, skal jeg forlade hjemmet eller tage høretlf på? Hun vil ikke acceptere det.
Det er vel også ret vigtigt, at hun kommer op samme tid hver dag? Idag skal hun som eksempel ikke i børnehave, så hun sover til ni, men skal så op klokken 7 i morgen. Betyder det, at Hun skal vækkes hver dag klokken 7 i en periode? Og hvor lang tid tager nye rutiner mon?
Sorry for så mange spørgsmål. Relationen til både mand og veninder er presset på grund af søvnudfordringen, så har virkelig brug for hjælp. På forhånd tak for gode råd!
Hilsen mor til verden bedste datter
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.