Brev:
Spørgsmål om søvn - 7 måneder
Hej Helen!
Jeg er mor til Sally på 7,5 mdr. Hun har aldrig haft problemer med at sove og vi startede med at putte hende i egen seng (i vores soveværelse) da hun var 3-4 mdr og hun faldt selv i søvn. Putteritualet har altid været ens, for hvorfor ændre på noget som fungerer... Hun kommer i bad, bliver puslet, får sin flaske og bliver så lagt i sin seng mens hun er vågen.
Nu er vores 'problem' at hun er blevet betydelig sværere at få til at sove; hun ligger og roder rundt, sparker dynen af, snakker og synger og kan også blive rigtig ked af det... Enkelte gange har vi måtte tage hende op igen fordi hun simpelthen blev så ked af det, men ellers holder vi hende i sengen og prøver at hjælpe hende der.
Det samme står på om natten, ...
... hvor hun også er begyndt at vågne meget tidligt (mellem kl 2-4) om natten og have lange vågne perioder hvor hun ligger og snakker, synger og roder rundt. Har forsøgt mig med mange af de råd, som jeg kan se du har givet andre, men synes ikke det hjælper Sally videre i søvnen...
Jeg har din bog "Børn og mad" og Sallys dagsrytme følger bogen spot on og fungerer rigtig godt for hende, så tænker ikke det så meget er dagsrytmen eller mængden af søvn i løbet af dagen, der påvirker...
Men hun er stor pige og der sker meget med hende for tiden; nye tænder, kryber frem og kravler måske i morgen... Kan det alene være det som påvirker hende så meget med søvnen og hvordan hjælper jeg hende bedst mulig?
På forhånd tak,
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Drikkevarer til børn
Små børn bør drikke mælk og vand.
½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.